SEZONA BRUKANJA! Pred upravom crno-belih stoji sijaset teško rešivih pitanja

G. KELIĆ

11. 03. 2021. u 21:30

STIGAO je Partizan posle ABA lige do kraja puta i u takmičenju Evrokupa. Crno-beli su porazom od Metropolitana (70:75) završili evropsku sezonu u top 16 fazi, i tako pored činjenice da su ostali bez plej-ofa regionalnog takmičenja praktično spustili zavesu na tekuću sezonu, u kojoj je ostalo da odigraju još samo domaću Superligu.

СЕЗОНА БРУКАЊА! Пред управом црно-белих стоји сијасет тешко решивих питања

FOTO: KK Partizan

Mnogo "sudnjih" pitanja se nalazi pred "valjkom", pitanja na koje ne bi dobio odgovore ni da je kojim slučajem prošao u četvrtfinale Evrokupa.

Prvi je, naravno, angažovanje novog šefa stručnog štaba koji bi trebalo da po svojoj želji oformi igrački kadar, a pojedincima da se zahvali. Mnogim igračima, među njima pretežno strancima, ističu ugovorne obaveze na kraju sezone.

Mogli smo u prethodnim nedeljama čuti glasove iz kluba da će se u budućnosti nukleus tima graditi oko domaćih snaga, jer ovakav kakav je, nije održiv. Takođe, pitanje sportskog direktora je još aktuelno, pošto je Nikola Lončar razrešen s te dužnosti u toku sezone.

Tu je i nedoumica oko evropskog takmičenja koje će naš tim igrati sledeće godine, pošto prema poziciji koju ima u ABA ligi nema obezbeđen direktan plasman u Evrokup dogodine.

ČETVRTFINALE

PAROVI četvrtfinala Evrokupa (23-31. mart, na dve pobede: (A) Monako - Budućnost, (B) Metropolitan - G. Kanarija, (C) Virtus - Huventud, (D) Uniks - Lokomotiva K. Polufinale (dve pobede, 6-14. april)): pobednik A - pobednik B, pobednik C - pobednik D. Finale (na dve pobede), od 27. aprila do 5. maja.

Naravno, postoji mogućnost dobijanja vajld karte, kao što je bio slučaj sa Mornarom ove sezone, međutim, i na pomen igranja FIBA Lige šampiona ne bi trebalo da se kategorički odmahuje glavom, tim pre što to donosi lepu finansijsku pomoć koja nije zanemarljiva u trenutnoj situaciji.

MATOVIĆ: IDEMO DA RADIMO

MOTIV bi uvek trebalo da postoji kada igraš za Partizan, nebitno za šta se boriš. Tako rezonuje i trener Aleksandar Matović na pitanje kako pronaći motivaciju za preostale utakmice ABA lige i domaće prvenstvo.
- Kako ih motivisati? Oni su igrači Partizana, oni moraju da nauče kako da pobeđuju i da nauče mlade kako da pobeđuju. Idemo u halu da radimo - jasan je bio privremeni trener crno-belih.

Takođe, crno-belima je ostalo da odigraju još šest utakmica u jadranskoj ligi gde ne bi trebalo da se dodatno poigravaju sa renomeom grba koji nose na plećima, kao i opstankom u ligi.

Naravno tu je uvek aktuelna priča oko nacionalnog koeficijenta i koliko ćemo naredne godine imati mesta na Jadranu (trenutno pet).

ČAK 21 PORAZ

PARTIZAN je ove sezone odigrao ukupno 36 utakmica u svim takmičenjima i upisao čak 21 poraz i 15 pobeda. ABA liga: 6-12, Evrokup: 8-8, Kup Koraća: 1-1.

Zato nije za klub iz Humske igranje domaće Superlige ceremonijalno i samo za prestiž, već i za plasman u ABA ligu. Naravno, ako se akti i pravilnici ne budu opet "korigovali", a sam Bog zna da je to na ovim prostorima uobičajena pojava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!