BRUTALNE KRITIKE NA RAČUN SLOVENCA: Dončić je najveći plačljivac u NBA ligi

Novosti online

03. 05. 2021. u 19:00

IAKO još nije počeo plej-of, može se reći da se očekivalo da i Luka Dončić i Dalas budu uspešniji ove godine.

БРУТАЛНЕ КРИТИКЕ НА РАЧУН СЛОВЕНЦА: Дончић је највећи плачљивац у НБА лиги

FOTO: EPA

Slovenački biser prosečno postiže po 28,9 poena uz po osam skokova i asistencija, ali su prognoze tvrdile da će Maveriksi sa njim na čelu biti uspešniji od trenutnog skor 36-28.

Povrh toga, Dončić često ulazi u problem zbog prigovora pa je dobio čak 15 tehničkih, a kada dobije sledeću moraće da propusti jednu utakmicu Dalasa.

Zbog svega toga, poznati TV analitičar Skip Bejlis nije ga štedeo u kritikama.

"Kada si odrastao voleo si Lerija Birda", rekao je svom kolegi u studiju. "A sada voliš Luku i voliš da ga zoveš 'Bejbi Bird'. On je bliži "Big Birdu" (liku iz dečijeg TV programa "Ulica Sezam"), nego Leriju Birdu. Vidim u njemu sve suprotno od onoga što je bio Leri Bird", počeo je on.

"Prošle noći video sam njegov šut za tri poena 1/7 i sada na 35,3 odsto, to je 122. u ligi od 159 igrača. Bio je favorit za MVP-a u toku priprema za sezonu. Dalas je sada 6-7 u poslednjih 13 utakmica...", dodao je.

On je rekao da razume Lukine reakcije s obzirom na njegove godine (22), ali ne i s obzirom na njegovo iskustvo.

"Znam da je Luka veoma mlad igrač i čovek. Igrao je šest godina profesionalne košarke u Evropi, pa biste računali da je zreo za svoje godine, ali najveći je plačljivac u ligi, ubedljivo. Svaki put se žali kod sudije, posle svake odluke. Širi ruke i kao da ih pita 'Kako se usuđuješ da to meni sviraš, znaš ti ko sam ja?. To radi u svakoj utakmici, da više ne mogu ni da gledam"

"Ne sviđa mi se ni njegov govor tela kada gube od nekog Sakramenta, a Kingsi su pre toga doživeli najteži poraz kod kuće u svojoj istoriji bez Foksa i Barnsa. A Dalas je protiv takvog Sakramenta dao samo 99 poena", dodao je Bejlis.

Luka jeste vunderkind i beskrajno zabavan za ljubitelje košarke, ali će i dalje morati da se dokazuje i da povremeno obuzdava svoj temperament.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer