BEZBEDNO I VESELO U SENCI IGARA: Sigurnost i festivalska atmosfera u Parizu za sada prevazišli očekivanja

Domaćini i gosti pariskih Olimpijskih igara u Parizu najviše su strepeli za bezbednost, ali se ovaj aspekt za sada odvija besprekorno.

БЕЗБЕДНО И ВЕСЕЛО У СЕНЦИ ИГАРА: Сигурност и фестивалска атмосфера у Паризу за сада превазишли очекивања

Foto: Goran Čvorović

O redu i miru se brine "privremena" ekipa, jer predsednik Emanuel Makron još nije imenovao novog premijera.

- Trenutno se sve odvija u najboljim mogućim uslovima – istakla je portparol francuske žandarmerije pukovnik Mari Lor Pezan.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

U najvažnijim trenucima, zajedno žandarma i policajaca ima i do 45.000, odnosno 3.750 na kvadratnom kilometru ili 4 na svakih sto metara. Misija im je, kažu vlasti, veoma kompleksna, od čuvanja reda u saradnji s policijom i nadlgedanja i najmanje sumnjive situacije, do informisanja mnogobrojnih turista koji ovih dana krstare Gradom svetlosti.

Za sada nemaju mnogo posla. Nema tuča i svađa, svi se druže, mešaju se navijačke grupe sa zastavama, u metro svako sa svakim razgovara, a za sada nije bilo ni alarmiranja na veću opasnost. Najspektakularnije scene su bile one koje su i uobičajene u pariskoj svakodnevici, a to je da neko zaboravi prtljag na ulici ili u gradskom prevozu, pa se onda organziuje bezbednosni prsten do uništenja kofera.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

 Zabeleženi su i neverovatni snimci u kojima inače strogi policajci plešu i dobrovoljno se fotografišu sa domaćim i stranim navijačima.

- I oni su kao i svi drugi građani, žele da doprinesu što uspešnijim OI – kaže Pezan, ističući da su žandarmi zadovoljni, i pored prekovremenog rada.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

Komentari (0)