KO JE PETRA BUTALA? Hrvatica zbog ljubavi došla u Beograd, pa onda skovala medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama

Novosti online

10. 08. 2024. u 09:43

Aleksandra Perišić je ponos Srbije. Ova fantastična tekvodistkinja došla je do srebra na Olimpijskim igrama.

КО ЈЕ ПЕТРА БУТАЛА? Хрватица због љубави дошла у Београд, па онда сковала медаљу за Србију на Олимпијским играма

Foto: Profimedia

Svakako je i srebrna medalja ogroman uspeh, a velike zasluge za Aleksandrino odličje ima i njen trener, Petra Butala, bivša hrvatska tekvondoistkinja, koja se zbog ljubavi preselila u Beograd, kada se udala za Predraga Kovačića, našeg bivšeg tekvondoistu, vlasnika i osnivača Tekvondo kluba Azija, u kojem je ponikla Aleksandra Perišić.

Petra je posle uspešne takmičarske karijere, gde je za Hrvatsku osvajala i najsjajnije medalje, nastavila podjednako uspešno i trenersku karijeru. Upravo je u Tekvondo klubu Azija i upoznala Aleksandru Perišić, koja je dete ovog kluba i tu je počela da se bavi ovim sportom od četvrte godine.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Petra se tada još takmičila, a nakon što se preseila u Beograd i udala, počela je da radi kao trener u tekvondo klubu svog supruga, gde su ona i Alekandra posebno "kliknule".

Svoju priču Petra je ispričala u razgovoru za Telegraf još pre Evropskog prvenstva koje je ove godine održano u Beogradu. Tada nam je opisala i kako je došlo do njihove saradnje.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Aleksandra je u klubu od svoje četvrte godine. Ja, logično, tada još nisam bila trener, pošto sam se još takmičila. Ja sam došla ovde zbog ljubavi, preselila sam se u Beograd i počela zajedno sa svojim suprugom. I, nakon nekog vremena, Aleksandra i ja smo se, pa, recimo, razumeli na više nivoa i jednostavno smo krenule zajedno, pa šta bude, i eto došlo je do ovoga do čega je sad došlo. To je odnos koji je puno scilacija, kao i svaki drugi odnos u životu, ali dobro se razumemo i mislim da dopunjujemo jedna drugu i da je to ono što je važno.

Foto: Profimedia

 

Petru smo pitali da li iz Hrvatske ponekad bude komentara oko toga što je trener bisera srpskog tekvondoa, a ona je objasnila da ne postoji nikakva "zla krv", da je sa svima u sjajnim odnosima i da se međusobno pomažu, da treniraju zajedno i bodre jedni druge na takmičenjima.

- Uvek ima šala, prvenstveno zato što smo mi sa svim trenerima i takmičarima iz Hrvatske u jako dobrim odnosima, i ja sam sa njima veliki prijatelj i veliki broj hrvatskih reprezentativaca redovno dolazi kod nas u klub na trening i zajedno se pripremamo i uvek na turnirima jedni druge bodrimo. Tako da mislim da nema nikakve zle krvi tu ili nešto slično, jednostavno svima je jako drago što sam ja u toj ulozi i pomažemo jedni drugima.

Aleksandra je baš nedavno bila u Zagrebu na pripremama kod naših prijatelja, oni dolaze ovamo, tako da zajedno sarađujemo i radujemo se uspesima jedni drugih.

- Bez obzira na politiku, na granice i na sve ono što pokušavaju da nam nametnu, mi sa ljudima iz Hrvatske imamo najbolju moguću saradnju i na svim turnirima smo zajedno, odrađujemo zajedno treninge i pripreme i jedni drugima smo podrška. Aleksandra je jako dobra sa velikim delom hrvatske reprezentacije, te devojke spavaju kod nje i ona kada dođe u Zagreb spava kod njih i to je nešto divno i mislim da je to nešto najljepše što ovaj sport zapravo pruža.

FOTO: Tanjug/AP

 

Zanimljivo, upravo u kategoriji Aleksandre Perišić do 67 kilograma, u Tokiju je olimpijska šampionka bila Hrvatica Matea Jelić, pa smo tada Petru pitali i da li je možda ona poželela sreću Aleksandri pred Pariz,

- Ne znam da li su njih dve imale tu komunikaciju, ali uvek kad se vidimo sa Mateom na turniru, izgrlimo se, sve je okej. Mi njoj želimo isto sve najbolje u nastavku njene karijere - rekla je Petra za Telegraf.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: VESELI SRBI: Atmosfera ispred hale Bersi pred polufinale Srbija - SAD

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)