SRBIJA DOBILA OPOMENU: Lažna država Kosovo mora da učestvuje

Novosti online

24. 10. 2021. u 07:59

PRETHODNIH dana se dosta spekulisalo da bi bokserima iz tzv. države Kosovo moglo da bude zabranjeno učešće na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

СРБИЈА ДОБИЛА ОПОМЕНУ: Лажна држава Косово мора да учествује

FOTO: Bokserski savez Srbije

Ipak, sinoć se oglasila se Svetska bokserska asocijacija (AIBA) koja je praktično poslala opomenu Srbiji da takmičari iz lažne države Kosovo moraju da se tretiraju kao i ostali bokseri.

"Kosovska bokserska federacija je član AIBA od novembra 2014. godine i očekujemo da ona učestvuje na Svetskom bokserskom prvenstvu za muškarce. AIBA očekuje da će Kosovska bokserska federacija biti tretirana kao i sve druge delegacije koje su AIBA članovi", stoji u saopštenju.

"AIBA želi da svaki bokser bude dobrodošao, jer svet boksa nema granica. Verujemo da svi sportisti moraju da imaju fer šansu da se takmiče i demonstriraju najbolje kvalitete u ringu. Sport bi trebalo da ujedinjuje ljude i da bude oslobođen nacionalizma i politike".

"ABA je u kontaktu sa domaćinom Svetskog prvenstva i Bokserskim savezom Srbije, u nadi da rešimo ovu situaciju", navodi se u saopštenju AIDA.

Podsećanja radi, Svetsko prvenstvo u boksu održaće se u beogradskoj Areni i počinje u nedelju, 24. oktobra.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)