ODLUKA PADA U MAJSTORICI: Radnički uzvratio udarac, Partizan izgubio na svom terenu

Novosti online

09. 04. 2024. u 17:10

Velika pobeda Radničkog u Beogradu. Ekipa Alekse Brđovića izjednačila je na 1-1 u polufinalnoj seriji protiv Partizana, pošto je vratila brejk pobedom na gostujućem terenu od 3:2 (21:25, 25:16, 25:20, 19:25, 17:15).

ОДЛУКА ПАДА У МАЈСТОРИЦИ: Раднички узвратио ударац, Партизан изгубио на свом терену

FOTO: M. Vukadinović

Odbojkaši Radničkog uzvratili su udarac ekipi Partizanu i u još jednom neverovatnom meču savladao aktuelnog šampiona.

Odličnim servisima, uz čak 14 upisanih aseva, Kragujevčani su namučili crno-bele. Iako je tim Bojana Janića bio blizu finala, uspeo je Radnički da se vrati te uz poene Stoilovića i Krasteva dođe do velike pobede.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Dejvid Krastev sa 24 poena, jedan manje je upisao Vuk Ivanković, dok je Filip Stoilović dodao 14. Tehničar Ivan Kostić je upisao osam poena – od kojih šest sa servis linije, jedan iz bloka i jedan iz napada. Na drugoj strani Luka Tadić je brojao do 19, Lazar Marinović je imao 18, a Milija Mrdak 12.

Foto: M.Vukadinović

Odlučujući meč u ovoj polufinalnoj seriji igraće se u četvrtak u "Jezeru“. Tada će se znati ko će na megdan Crvenoj zvezdi, koja je u ponedeljak eliminisala ekipu Karađorđa.

Iako je pravio nešto veći broj servis grešaka, Partizan je uz stabilniji blok i sigurniji napad poveo sa 14:11. Posle tajm-auta Alekse Brđovića je njegov tim ponovo uspeo da uhvati priključak, ali su iskusno u završnici odigrali Bjelica i Mrdak, pa su crno-beli poveli u setovima.

Ravnopravna borba se vodila početkom drugog perioda, Radnički je napadao iz servisa, dok je domaće u igri držao Tadić. Ipak, kada su gosti iz Kragujevča sasvim zatvorili mrežu, semafor je pokazao 16:11. Menjao je Bojan Janić, ali uzalud. Nije Partizan bio na potrebnom nivou, padali su asevi Kostića i rezultat u setovima je bio izjednačen.

Međutim, ponovo su se namučili Beograđani kada je servirao Kostić – četiri asa je upisao u ovoj seriji i pogurao je svoj tim do preokreta i rezultata 21:17! Radnički je završio ovaj set u svoju korist.

Velika se borba vodila do sredine četvrtog seta kada je Partizan podigao blok, odličan je na mreži bio Janković. Uz nekoliko dobrih servisa upravo Jankovića, a onda i Mrdaka, crno-beli su uspeli da se izbore za taj-brejk.

Tadić sa servis linije i Marinović u bloku pomogli su aktuelnim šampionima da u odlučujućem setu povedu sa 7:4. Nije odustajao Radnički, hrabro je napadao i izjednačio je na 10:10. Kostić je izblokirao Marinovića i kragujevački tim je prvi stigao do meč lopte.

Međutim, Mrdak je kapitenski preuzeo odgovornost i izborio se za novo izjednačenje. Stoilović je povukao ipak goste, doneo još dve meč lopte, a treću je u veliku pobedu pretvorio Krastev.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata