NAJBRŽI - ODBIJENI? Veslački klub Partizan šokiran odlukom VSS pred Olimpijske igre, Savez oštro odgovorio

Novosti online

14. 05. 2024. u 14:44

UZBRUKALA se voda u srpskom veslanju. VK Partizan u svom saopštenju tvrdi da je VSS napravio veliku nepravdu prema Martinu Mačkoviću i Nikolaju Pimenovu što ih je onemogućio da se u disciplini dubl skul na kvalifikacijama u Lucernu bore za odlazak na Olimpijske igre. Crno-beli smatraju da su oni brži od Beđika i Rajkovića, koji će se boriti za olimpijsku vizu.

НАЈБРЖИ - ОДБИЈЕНИ? Веслачки клуб Партизан шокиран одлуком ВСС пред Олимпијске игре, Савез оштро одговорио

FOTO: AP

- Posle izuzetnih rezultata Martina Mačkovića i Nikolaja Pimenova postignutih na međunarodnoj sceni, višestrukih pobeda nad olimpijskim pobednikom i osvajačima medalja iz Tokija, kao i pored stručne procene njihovog kvaliteta od strane našeg najtrofejnijeg trenera Nikole Stojića, naši najbolji veslači sprečeni su da na kvalifikacijama za LOI Srbiji donesu normu u još jednoj disciplini, dubl skulu.

Naime, po odluci rukovodstva VSS, na kvalifikacijama u Lucernu, Srbiju će predstavljati dubl skul u sastavu Beđik/Rajković i pored toga što su na tek održanom EP zauzeli ubedljivo poslednje mesto. Po svim sportskim kriterijumima i pokazanom visokom kvalitetu, dubl skul Mačković/Pimenov imao bi šansu za najviši plasman i na samim OI - ističe se u saopštenju Partizana.

Tugu i ljutnju zbog odluke VSS osećaju i Jovana Arsić i Nikolaj Pimenov, koji su u skifu izborili plasman na Igre.

- Želeo sam svim srcem da sa Martinom donesem Srbiji još jednu normu, a duboko verujem i medalju u Parizu u dubl skulu, ali sam u tome sprečen ovom zaista neobjašnjivom odlukom VSS - razočaran je Pimenov.

Nikola Stojić ističe da stoji iza svojih stručnih procena i ako se pokaže da je u pravu nada se da će odgovorni u Savezu snositi ozbiljne posledice za nesagledicu štetu koju su naneli Martinovoj i Nikolajevoj karijeri.

- Ovo su najteži dani u mojoj karijeri. Odluka VSS da kod kuće ostave najbržu ekipu u dubl skulu koju je Srbija ikada imala Mačković/Pimenov, a umesto njih na kvalifikacije pošalje dubl skul Beđik/Rajković, koji su po svim stručnim parametrima bez ikakve šanse da se kvalifikuju za OI, potpuno je neverovatna. Ovo je veliki i težak udarac za ceo tim sportista koji vodim, a pogotovo za Martina, jer je uzimanje prava na takmičenje najboljima što Srbija ima, potpuno neprihvatljivo i neshvatljivo - ističe Stojić.

VSS: Mačković nije otpisan

VESLAČKI savez Srbije je pre nekoliko dana objavio saopštenje na svom sajtu u kojem ističe da je "jedini cilj pojedinaca iz Partizana jeste da se degradira krovni savez srpskog veslačkog sporta, kao i da se potcene uspešni rezultati rada rukovodstva i sportskih stručnjaka angažovanih u Savezu".

U VSS podsećaju da su Mačković i Vasić u dvojcu bez kormilara izgubili od Slavnića i Pivača, koji će učestvovati na finalnim kvalifikacijama u Lucernu. Tvrde i da je koordinator i selektor reprezentacije Aleksandar Ivković ponudio Mačkoviću da u dubl skulu vesla sa Aleksandrom Beđikom. Ali, Martin je odbio taj poziv.

Kako je Pimenov u skifu izborio normu za Savez je bilo neprihvatljivo da on sa Mačkovićem vesla i u dubl skulu.

- Nisam bio saglasan sa predlogom trenera Nikole Stojića i željom Martina da sa Pimenovim učestvuje u kvalifikacijama za LOI. Ukoliko bismo sada Nikolaja prijavili za učešće na nekom takmičenju u drugoj disciplini poremetili bismo mu pripremni period i to svega 10 sedmica pred nastup na Olimpijskim igrama. Tako bismo Pimenovu skrenuli koncentraciju na druge stvari i ne bi bio fokusiran na svoj uspeh u skifu, disciplini u kojoj je već pokazao da ima velike mogućnosti da ostvari odličan rezultat na Olimpijskim igrama u Parizu, čak i da osvoji medalju za Srbiju - ističe selektor Ivković uz opasku da Martinu nisu zatvorena vrata.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)