ŠPANIJA PRVA, SRBIJA PETA: Naš tim u sinhronom plivanju nije uspeo da nadmaši sebe na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Beogradu

S. K.

10. 06. 2024. u 18:58

ŠPANKINjE su osvojile prvo zlato na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima, koje je danas počelo u Beogradu. One su na otvorenom bazenu SC "25.maj - Milan Gale Muškatirović" u finalu timskog finala u tehničkoj disciplini u sinhronom plivanju pokazale najviše i zasluženo se radovale tituli. U konkurenciji pet timova, naša selekcije je morala da se zadovolji petim mestom.

ШПАНИЈА ПРВА, СРБИЈА ПЕТА:  Наш тим у синхроном пливању није успео да надмаши себе на Европском првенству у воденим спортовима у Београду

FOTO: Privatna arhiva

Prvakinje Evrope su i otvorile finale i dale težak zadatak ostalim selekcijama, jer su osvojile 278,4684 poena. Srebro je pripalo Grkinjama (257,8918), a bronza Italijankama - 256,8584. Četvrte su bile reprezentativke Velike Britanije - 211,3692.

Naš tim je imao u svom sastavu jedinog muškarca, Ivana Martinovića, ali više od 159,6992 boda nije mogao da osvoji. Osim Ivana u timu su bile i: Ana Gobeljić, Jelena Kontić, Iva Lukić, Sara Miletić, Teodora Sperlić, Sara Stojanović i Lana Takić.

Inače, u disiplini solo slobodno za dame, Teodora Sperlić je u kvalifikacijama bila 13. i nije uspela da izbori finale, koje će se održati u četvrtak.

Mi najveće nade polažemo u mešoviti par Jelena Kontić, Ivan Martinović, koji će se 12. juna takmičiti i discilini miks duo slobodan program, a 14. u tehničkom programu.

Inače, 12. juna na Adi Ciganliji startuju plivanje na otvorenom, a žene i mušakrci će se nadmetati na 5,10 i 25 kilometara.

Iduće nedelje, 17. juna startuju takmičenja u plivanju u olimpijskom bazenu i skokovima u vodu, koje će se održati na Košutnjaku.

Sutra na programu

ženski duo slobodno 10.30

solo dame (Sara Stojanović) 16.30

solo muškarci 19.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna