MAKSOVA PERFEKTNA "SEDMICA": Holanđanin sjajno vladao trkom za trijumf na Velikoj nagradi Španije

S. Rajić

23. 06. 2024. u 19:00

KONKURENCIJA napreduje, ali Maks Ferštapen ne posustaje. Nova, prefektna, šampionska vožnja vozača Red Bula donela mu je već sedmu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu Formule 1, ovoga puta na VN Španije.

МАКСОВА ПЕРФЕКТНА СЕДМИЦА: Холанђанин сјајно владао трком за тријумф на Великој награди Шпаније

Foto: Profimedia

Holanđanin je u većem delu trke imao vođstvo, a sjajnom taktikom i odabirom guma vladao je situacijom na stazi za ukupno 61. pobednički šampanjac u karijeri. Iza trostrukog svetskog prvaka ostao je pilot Meklarena Lando Noris, dok je na trećem mestu bio as Mercedesa Džordž Rasel. Akcija se nastavlja za šest dana za VN Austrije.

- Sve je bilo lakše kada sam u drugom krugu uzeo vođstvo. Od tada, sam bio u defanzivi, mogao sam lakše da čuvam gume. Lando i Meklaren su bili bili veoma brzi. Bio sam agresivan u strategiji, ali je sve prošlo odlično za mene i tim – rekao je Ferštapen.

Najviše uzbuđenja viđeno je na početku, ali i kraju trke. Karte su bile promešane već posle prve krivine uvodnog kruga. Rasel je iskoristio direktan doboj Norisa i Ferštapena, da izbije na lidersko mesto. Međutim, ubrzo je Maks postaio stvari na pravo mesto.

Odličnom strategijom, imao je odgovor na svaku situaciju, a pri kraju trke umešno je odolevao i držao na sigurnoj distanci Norisa.

Vozači

1. Ferštapen 219

2. Noris 150

3. Lekler 148

Timovi

1. Red Bul 328

2. Ferari 270

3. Meklaren 227

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S