ŠAHOM SE BORIMO ZA BOLJE SUTRA: Otvoren Vidovdanski rejting turnir ŠSB (FOTO)

Novosti online

27. 06. 2024. u 17:44

U POZNATOM šahovskom prostoru – kafeu „Borba“ danas je svečano otvoren drugi Vidovdanski rejting turnir Šahovskog saveza Beograda. Turnir su otvorili Andrija Jorgić, Veljko Živojinović i dr Vanja Milošević.

ШАХОМ СЕ БОРИМО ЗА БОЉЕ СУТРА: Отворен Видовдански рејтинг турнир ШСБ (ФОТО)

Foto: Novosti

Drugi Vidovdanski rejting turnir deo je serije od četiri rejting turnira koje Šahovski savez Beograda organizuje tokom godine, a u nameri da šahistima organizuje mogućnost napredovanja i osvajanje rejting poena kroz kraće turnire.

- Poštovani i dragi prijatelji, drago mi je što ste ovde sa nama. Najmanje što smo mogli da uradimo za našu braću sa Kosova i Metohije je da prošle godine pokrenemo jedan ovakav rejting turnir u znak podrške njima, u znak podrške šahu, i da se kroz ovaj vid takmičenja organizujemo i šaljemo lepe i jasne poruke. Ja se nadam da će i oni 30.06. da održe turnir u Zubinom Potoku, a ja ću da budem sa njima - rekao je predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić.

Foto: Novosti

- Drago mi je što se najbolje šahovske borbe održavaju ovde u zgradi "Borbe" i neka tako i ostane, da se mi šahom borimo za bolje sutra - dodao je Jorgić.

Pred sam početak turnira učesnicima su se obratili i Miljko Živojinović i dr Vanja Milošević. Živojinović je istakao da mu je velika čast što je deo ove velike šahovske porodice.

Foto: Novosti

 - Zahvalio bih se predsedniku ŠSB Andriji Jorgiću koji je uneo ogromnu energiju i pokazuje sjajne rezultate i jedan od njih će biti vraćanje šaha u osnovne škole jer to je prilika za novo druženje, putovanja, pravljenje novih relacija na međunarodnom nivou. Srećan sam što sam deo svega i uvek ću to podržavati - rekao je Živojinović.

Turnir je proglasio otvoren dr Vanja Milošević, poznati lekar i humanista.

Foto: Novosti

- Mislim da ništa nismo mogli bolje u susret Vidovdanu nego da organizujemo ovakvu manifestaciju. Nadam se da ćemo se opet vratiti u vreme kad ćemo biti jedna od šahovskih nacija - rekao je dr Milošević.

Vidovdanski rejting turnir se održava do 28. juna u prostorijama Kafea „Borba“ (Zgrada „Borbe“, ulaz iz Kosovske 26, 4. sprat)  u Beogradu.

Foto: Novosti

Turnir se igra u šest kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre 60 minuta po igraču za celu partiju i 30 sekundi za svaki odigrani potez, počev od prvog. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju