VELIKA TRAGEDIJA: Sportska zvezda tragično izgubila život u jezivom padu tokom trke

Novosti online

06. 07. 2024. u 18:29

Mladi norveški biciklista, Andre Drege tragično je izgubio život u stravičnom padu tokom četvrte etape trke. Imao je samo 25 godina.

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА: Спортска звезда трагично изгубила живот у језивом паду током трке

Foto: Profimedia

Drege je bio član tima Coop-Repsol i velika nada svetskog biciklizma. Stradao je tokom spusta sa Grosgloknera, najviše planine u Austriji (3798 metara). Ovaj užasan incident bacio je senku na celu trku i ostavio je ljubitelje biciklizma u šoku i neverici.

Prema nezvaničnim informacijama, ostatak učesnika trke nije bio svestan razmera tragedije sve dok Filipo Gana nije prošao kroz cilj kao pobednik etape. Proslava pobede je odmah otkazana kada je vest o Dregeovoj smrti stigla do organizatora.

Ono što ovu tragediju čini još potresnijom jeste činjenica da je Drege bio na pragu velikog proboja u karijeri. Sa sedam pobeda na UCI trkama ove sezone, mladi as je navodno bio u pregovorima sa VorldTour timom Džejko-Alula.

Biciklistički svet je u šoku, a sudbina nastavka Trke kroz Austriju je neizvesna. Organizatori još nisu doneli odluku da li će trka biti nastavljena nakon ovog tragičnog događaja.

BONUS VIDEO FRKA, ALI NE VELIKA: Manji požar u metro stanici kod koje su okupljeni srpski navijači u Minhenu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao