KARIJERA I OBRAZOVANJE... Trofejni olimpijci se družili sa studentima Fakulteta za sport

Novosti online

02. 10. 2024. u 10:09

Olimpijski šampioni u vaterpolu iz Pariza Radomir Drašović i Petar Jakšić, kao i osvajačica srebrne medalje u tekvondou na Igrama u glavnom gradu Francuske, Aleksandra Perišić, prvog dana nove školske godine družili su se sa studentima Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

КАРИЈЕРА И ОБРАЗОВАЊЕ... Трофејни олимпијци се дружили са студентима Факултета за спорт

Foto: Fakultet za sport

Članovi srpskog olimpijskog tima koji su na najbolji mogući način predstavljali našu zemlju na najvećoj svetskoj smotri smotra, brucošima Fakulteta za sport uručili su indekse uz jasnu poruku da sportska karijera i obrazovanje mogu da idu ruku pod ruku, jer su sve to pokazali ličnim primerom.

Radomir Drašović je diplomac Fakulteta za sport, a Petar Jakšić i Aleksandra Perišić su studenti četvrte, odnosno treće godine na studijskom programu Menadžment u sportu. Želja im je svima da po završetku takmičarskih karijera na neki način ostanu u sportu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

„Mladi ljudi, a pogotovo oni koji se bave sportom moraju na vreme da shvate značaj obrazovanja. Jer, sportska karijera ne traje večno. Kada se ona završi stečeno znanje i obrazovanje omogući će im da svoje angažovanje u sportu nastave u drugačijim ulogama. Uz bogato iskustva sa sportskih borilišta to može da bude dobitna kombinacija za uspeh“, rekao je Drašović, a na njegov reče nadpovezao se Petar Jakšić:

„Bogatstvo ovog Fakulteta je vrhunski nastavni kadar, koji ima i veliko razumevanje za naš trenažno-takmičarski proces. Profesori su nam uvek na raspolaganju i to je za nas neprocenjivo“.  

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Posle najznačajinejg rezultata u karijeri, Aleksandra Perišić nije propustila priliku da ukaže na veliku podršku koju je imala od strane Fakulteta za sport.

„Imala sam zaista veliku pomoć u usklađivanju sportskih obaveza sa obrazovanjem. To posebno važi za period priprema za Olimpijske igre u Parizu. Zaista mislim da ne postoji nijedna visokoobrazovna ustanova, koja je toliko posvećena svojim studentima. Sa moje strane se trudim da tu podršku ispoštujem i svaki slobodan trenutak koristim da učim i dajem ispite. To sam se potrudila da prenesem i novoj generaciji studenata“, izjavila je Aleksandra Perišić.

Zanimljivo je istaći da je na minulim Olimpijskim igrama u Parizu Fakultet za sport među učesnicima imao preko 20 sportista, a u osvajanju četiri medalje učestvovalo je čak 10 diplomaca i studenata ovog Fakulteta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIJE PROBLEM KAD MLADI IGRAČI POGREŠE, PROBLEM JE KAD TO URADE ISKUSNI! Vladan Milojević nakon poraza Zvezde od Intera u Ligi šampiona