OGROMNA TUGA Preminuo čuveni srpski odbojkaški trener

Novosti online

10. 10. 2024. u 13:55

Darko Kalajdžić, nekadašnji odbojkaški trener, profesor i sportski radnik, preminuo je u 85. godini.

ОГРОМНА ТУГА Преминуо чувени српски одбојкашки тренер

Foto: Ilustracija

Rođen je u Zvorniku, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao je 1963. godine na Višoj pedagoškoj školi, na grupi za fizičko vaspitanje. U Sarajevu je završio Visoku školu za fizičku kulturu 1967. Magistrirao je 1972, a doktorirao 1984. godine na Univerzitetu u Novom Sadu.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Nakon rada u Zvorniku i Titelu, 1969. prešao je u Novi Sad, gde je bio asistent na Višoj pedagoškoj školi, a kasnije i redovni profesor na Fakultetu fizičke kulture.

U OK Vojvodina je stigao na polovini sezone 1972/73, kada je preuzeo ekipu i značajno uticao na bolju igru i rezultate. Bio je u klubu i kada je prvi trener bio Dušan Višekruna, u sezoni 1976/77, kada je osvojen istorijski trofej – Kup Jugoslavije.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

U Vojvodinu se vratio 1981/82, kada su Novosađani zauzeli drugo mesto u Balkanskom kupu, a u sezoni 1982/83. osvojili su treće mesto u Kupu pobednika kupova.

Darko Kalajdžić je bio i trener muške juniorske reprezentacije Jugoslavije. Kao pomoćnik Lazara Grozdanovića bio je u stručnom štabu juniora na prvenstvu Evrope 1997, kada je Jugoslavija zauzela 5. mesto. Darko Kalajdžić je bio prvi trener juniora Jugoslavije na EP 1979. u Portugaliji, kada je zauzeto 7. mesto.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Wolt i Mercator spajaju domaće proizvode sa popustima