ANDREA LEKIĆ: Olimpijske igre su san, plasman bi bio kruna ove generacije

Novosti online

17. 03. 2021. u 10:49

KAD sam bila dete plakala sam gledajući ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara i sanjala da predstavljam svoju zemlju. Verujem da ćemo na kvalifikacionom turniru u Đeru uspeti da se izborimo za Tokio, kaže najbolja srpska rukometašica Andrea Lekić.

АНДРЕА ЛЕКИЋ: Олимпијске игре су сан, пласман би био круна ове генерације

FOTO: M. Vukadinović

Lekićeva se oporavlja nakon operacije ahilove tetive, ali će putovati sa ekipom u Mađarsku, što najbolje govori u prilog sjajnoj atmosferi koja vlada u taboru reprezentacije.

- Nadam da ćemo to krunisati plasmanom na Olimpijske igre. Ova grupa devojaka je već godinama zajedno. Prolazile smo kroz razne uspone i padove. Plasman na Olimpijske igre bi zaista bio kruna ove generacije. Mnogo je lepo što smo sve zajedno tu, uključujući i mene, koja će sve to gledati sa strane - rekla je Lekić "Tanjugu".

Rukometašice Srbije poslednji put učestvovale su na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, kao deo reprezentacije SFRJ.

- To je zaista frapantan podatak. Nadam se da ćemo uspeti. Biće mnogo teško, jer će nam rival biti Rusija, koja godinama dominira i svakako je favorit broj jedan u grupi. Tim duelom počinjemo kvalifikacije i očekujem izuzetno težak meč.

Najbolja rukometašica sveta za 2013. godinu smatra da će duel sa Mađarskom biti presudan za plasman na Olimpijske igre i prevagu bi trebalo da donese mirnija glava i koncentrisanija igra.

- Čeka nas izuzetno težak turnir, ali i sve ostale kvalifikacione grupe su vrlo neizvesne. Ipak, smatram da smo zrele i sposobne da izborimo plasman u Tokio.

Andrea Lekić veruje u plasman na Olimpijske igre/Foto: EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Kao najveći kvalitet u igri selekcije Srbije, Lekić ističe poseban nivo borbenosti.

- Volela bih da čvrsta odbrana bude najbolji segment naše igre, jer iz toga će sve biti mnogo lakše. Ne sumnjam u motivisanost devojaka, a mislim da sam ja mnogo nervoznija od svih njih.

O značaju plasmana na Olimpijske igre za srpski rukomet iluzorno je govoriti, posebno ako se u obzir da je selektor Ljubomir Obradović izjavio da u tom slučaju ni medalja nije daleko.

- Kad se plasirate na Olimpijske igre, onda je sve moguće. Međutim, u ovom trenutku fokus treba da bude samo na to kako da se plasiramo u Tokio - zaključila je Lekić.

Rukometašice Srbije u četvrtak putuju u Đer, a utakmica prvog kola protiv Rusije na programu je u petak od 20 sati.

Duel sa Mađaricama zakazan je za subotu u 17.30, dok se poslednji meč sa Kazahstanom igra u nedelju, takođe od 17.30 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S