POSLE OCA I SIN OSVOJIO KUP: Nema trofeja bez Bićanina

G. ĆIROVIĆ

26. 03. 2021. u 18:34

ODBOJKAŠI Ribnice nedavno su osvojili Kup, ponovivši uspeh legendarne generacije iz 1978.

ПОСЛЕ ОЦА И СИН ОСВОЈИО КУП: Нема трофеја без Бићанина

FOTO: G. Šljivić

Nastavljajući porodičnu tradiciju svog oca Aleksandra i strica Jovana koji su pre 43 godine bili deo ekipe koja je u Novom Sadu osvojila Kup SFRJ, tehničar Kraljevčana Predrag Bićanin bio je jedna od najvažnijih poluga u timu koji se zasluženo okitio drugim trofejom u bogatoj klupskoj istoriji.

- Nema veće sreće za oca kada ga sin nasledi, dostigne i nadmaši. Ponosan sam što je Predrag bio deo ove Ribnice koja je ponovila uspeh moje generacije i tako još jednom ime naše porodice upisao zlatnim slovima u anale srpske i kraljevačke odbojke. Znam koliko je bilo potrebno truda i odricanja da bi se ovaj uspeh ostvario. Malo klubova iz unutrašnjosti može da se pohvali sa dva trofeja pobednika Kupa, moje generacije u staroj Jugoslaviji i Predragove u Srbiji - ponosno, za "Novosti", kaže Aleksandar Bićanin.

Nakon završetka igračke karijere Aleksandar je dugi niz godina, pa i danas, kao član uprave obavljao razne funkcije u Ribnici.

- Kraljevčani mnogo vole i odlično poznaju odbojku, zato je biti deo Ribnice i čast, privilegija i velika odgovornost - dodaje Aleksandar Bićanin. - Eto, sada u kući imamo pravi zid šampiona, fotografije moje i Predragove generacije prilikom osvajanja trofeja. Nema veće satisfakcije za sve ove godine koje je naša porodica poklonila voljenom klubu.

Još dok je kao dečak tek ulazio u tajne magične igre na mreži, posmatrajući fotografije svog oca i strica u dresu Ribnice i upijajući iz televizijskih prenosa maestralne poteze igrača naše trofejne reprezentacije na Olimpijadi u Sidneju, Predrag je maštao o tome da se kao igrač popne na pobedničko postolje.

- Odbojka je za nas uvek bila sport broj jedan, zahvaljujući ocu, stricu Jovanu koji nije više u sportu i mom bratu koji je takođe trenirao. Zapravo je deo naše porodice. I svi uspesi i neuspesi ostvareni na terenu imaju svoj značaj, ostavljaju trag - kaže Predrag Bićanin, aktuelni tehničar, dirigent na terenu popularnih "musketara".

I DOGODINE NAPADAMO TROFEJE

DOLASKOM nove uprave u klub prošlog leta u Ribnici su počeli da duvaju mnogo povoljniji vetrovi.
- Ambicije su nam svakako porasle. Iako neće biti lako želimo da naredne sezone jurišamo na trofeje. Najpre u domaćem Superkupu, potom i u prvenstvu i Kupu, kao i da što dalje doguramo u Evropi - dodaje Predrag.

- Iza mene su izgubljeno finale prvenstva protiv Vojvodine u debitantskoj seniorskoj sezoni i poraz u finalu Kupa protiv Crvene zvezde. Kao što to naš narod kaže, bila je treća sreća i u svom trećem finalu u dresu matičnog kluba na domaćoj sceni teren sam napustio uzdignutih ruku.

Tako su legendarnu generaciju braće Bićanin i Kovačević, Terzića, Prodanovića, Vilimanovića, Mikovića, Radakovića, Stojanovića i trenera Dragana Nikolića, posle 43 godine nasledili šef stručnog štaba Milan Simojlović, igrači Ivan Todrović, Predrag Bićanin, kanadski internacionalac Nejtan Delgajdis, Aleksandar Stefanović, Žarko Ubiparip, Vladimir Gajović i Miloš Krsteski.

- Kada smo se prošlog leta okupili na početku priprema, niko nije znao šta može da očekuje od ekipe koja se prethodne sezone jedva spasla ispadanja u niži rang - naglašava Predrag Bićanin. - A, iza nas je, eto, najuspešnija sezona u istoriji Ribnice. Uz osvojeni Kup, bili smo drugoplasirani na kraju ligaškog dela sezone.

VELIKA STVAR ŠTO KLUB VODE MLAĐI

- VELIKA je stvar što je u Ribnicu došla mlađa generacija koja vodi klub. Upravo ta sveža krv je novi zamajac koji će klub gde su ponikli i stasali brojni asovi poput Dejana Brđovića, braće Nikole i Uroša Kovačevića, Veljka i Vlada Petkovića, Srećka Lisinca i mnogi drugi dugoročno postaviti u sam vrh srpske odbojke - kaže Aleksandar Bićanin. - A mi stariji ćemo sa zadovoljstvom i ponosom ispratiti sve uspehe naših naslednika u svakom smislu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk