KORONA KVARI PLANOVE: Neizvesna poseta Tokiju predsednika MOK

Novosti online

07. 05. 2021. u 13:17

PREDSEDNICA Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Seiko Hašimoto rekla je danas da predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah najverovatnije neće doći u posetu zbog vanrednog stanja koje je zbog porasta broja zaražnih korona virusom produženo u Tokiju i drugim oblastima do 31. maja.

КОРОНА КВАРИ ПЛАНОВЕ: Неизвесна посета Токију председника МОК

Foto: EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE

Otkazivanje posete moglo bi da bude neugodno za MOK i lokalne organizatore, koji su u više navrata uveravali da mogu da organizuju bezbedne Olimpijske igre u sred pandemije.

Olimpijske igre trebalo je da se održe prošlog leta, ali su pomerene za godinu dana i počeće 23. jula. Paraolimpijske igre na programu su od 24. avgusta.

"Iskreno govoreći, mislim da će biti teško da Bah sada dođe. Ništa još nije odlučeno, ali produženje vanrednog stanja i njegov dolazak, značilo bi da Bah dolazi u prilično teškom trenutku. Mislim da će to biti teško", navela je Hašimoto.

Bah je nedavno rekao da se nada da bi mogao da dočeka olimpijsku štafetu u Hirošimi, a možda i da ode u Tokio, 17. i 18. maja, ali da ništa nije odlučeno.

Hašimoto je rekla da će donacije vakcina posle dogovora MOK i kompanije Fajzer Bajontek za vakcinaciju učesnika Olimpijskih igara učiniti bezbednim to takmičenje.

Većinski deo stanovništva Japana protivi se održavanju Igara i traže odlaganje ili otkazivanje takmičenja. Pokrenuta je peticija na internetu kojom se od MOK traži otkazivanje Olimpijskih igara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...