SKANDAL U NAJAVI NA ROLAN GAROSU! Izbacuju 2. igračicu sveta sa turnira!

Novosti online

30. 05. 2021. u 18:00

JAPANSKA teniserka Naomi Osaka (23), trenutno druga igračica sveta, ona je rekla pred početak Rolan Garosa da ne želi da tokom turnira priča za medije i zbog toga bi mogla da bude izbačena sa turnria.

СКАНДАЛ У НАЈАВИ НА РОЛАН ГАРОСУ! Избацују 2. играчицу света са турнира!

FOTO: printskrin/Instagram/Mari Osaka

Smatra da će na taj način sačuvati "mentalno zdravlje" i da će na taj način eliminisati distrakcije tokom turnira, a posle meča prve runde protiv Rumunke Patricije Marije Tig ostala je dosledna i nije govorila na konferenciji.

Organizatori su je kaznili sa 15.000 dolara, a ako ne promeni tu odluku, mogli bi da joj zabrane dalje učešće!

 Ona je u zvaničnom saopštenju domaćina još jednom opomenuta na svoje obaveze, a one podrazumevaju i razgovor sa novinarima, da bi tako ceo svet čuo njene poruke.

- Suštinski element pravila grend slem turnira je odgovornost učesnika da sarađuju sa medijima, bez obzira na rezultat svog meča. Ta odgovornost donosi dobro za ovaj sport, kao i za navijače, ali i za takmičare lično.

- Savetovali smo Naomi Osaku da se izlaže mogućim daljim posledicama ako nastavi da ignoriše svoje obaveze prema medijima. Kao što se podrazumeva, ponavljanje tog propusta povlači sa sobom i žešće kazne, uključujući izbacivanje sa turnira i aktiviranje istrage koja bi mogla da dovede i do oštrijih sankcija i do suspenzija sa budućih grend slem događaja, saopštili su organizatori Rolan Garosa.

- Pravila postoje da bi bilo osigurano da svi igrači dobiju isti tretman, zaključeno je na kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S