ROLAN GAROS: Pavljučenkova prvi put u karijeri u polufinalu grend slem turnira

Novosti online

08. 06. 2021. u 19:01

RUSKA teniserka Anastasija Pavljučenkova plasirala se danas, prvi put u karijeri, u polufinale Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedila 22. teniserku sveta Elenu Ribakinu iz Kazahstana posle tri seta, 6:7, 6:2, 9:7.

РОЛАН ГАРОС: Пављученкова први пут у каријери у полуфиналу гренд слем турнира

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Pavljučenkova, 32. teniserka sveta, pobedila je posle dva sata i 43 minuta.

Teniserke su u prvom setu napravile po jedan brejk i odigran je taj-brejk, koji je Ribakina dobila sa 7:2. Pavljučenkova je bila bolja u drugom setu, dva puta je oduzela servis protivnici i izjednačila u meču.

Ruskinja je bolje počela i treći set, povela je sa 2:0, ali je Ribakina uspela da preokrene na 3:2. Pavljučenkova je odmah vratila brejk i izjednačila, a posle toga teniserke su osvajale gemove na svoje servise sve do poslednjeg 16. gema kada je Ruskinja oduzela servis Kazahstanki i prvi put u karijeri se plasirala u polufinale nekog grend slem turnira.

Pavljučenkova će u polufinalu igrati protiv Tamare Zidanšek iz Slovenije, koja je ranije danas pobedila Španjolku Paulu Badosu sa 7:5, 4:6, 8:6.

Obe teniserke prvi put u karijeri igraju u polufinalu grend slem turnira.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)