ĐOKOVIĆ SVE MOĆNIJI! Sledi spektakl u polufinalu mastersa u Madridu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

06. 05. 2022. u 15:30 >> 15:34

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković pobedio je Huberta Hurkača sa rezultatom 2:0 (6:3, 6:4) i obezbedio je na taj način mesto u polufinalu mastersa u Madridu, a tamo ga čeka pobednik meča Karlos Alkazar - Rafael Nadal.

ЂОКОВИЋ СВЕ МОЋНИЈИ! Следи спектакл у полуфиналу мастерса у Мадриду

FOTO: Tanjug/AP

Odlično je Đoković otvorio prvi set, došao je do brejka na startu, a potom ga je i potvrdio. Rivalu do kraja nije dao prilike da se vrati u set, brzo je poveo sa 3:0, nakon čega ga je rutinski priveo kraju.

U drugom je Hurkač zaigrao znatno bolje, na servisu i u defanzivi, a brejk smo videli tek u četvrtom gemu.

Odmah potom potvrdio ga je Đoković koji je sa 4:2 ušao u završnicu seta, ponovo je od presudnog značaja bilo iskustvo Srbina.

Do kraja je još jednom Srbin sačuvao svoj servis, a oduzeo još jedan protivniku i rutinski došao do polufinala.

Tamo ga čeka pobednik duela Karlos Alkaraz - Rafael Nadal. Taj duel igra se nešto posle 16 časova.

ĐOKOVIĆ - HURKAČ 6:3, 6:4

6:4 - Rutinski Đoković dolazi do tri meč lopte. Prvu nije iskoristio, a nakon drugog servisa u narednoj upisao je plasman u polufinale, sa sigurnih 2:0 u setovima.

5:4 - Greši sada Hurkač i Novaku daje 40:15. Nakon sat i 13 minuta Đoković je imao set loptu. Servisom od 225 kilometara na čas dolazi ipak do izjednačenja Hurkač, koji nakon toga spasava svoj gem.

5:3 - Poteškoće sa servisom za Novaka u ovom gemu, ali na kraju ipak dolazi do gem lopte. Nakon izjednačenja Đoković je došao do novog gema, a Hurkač servira za ostanak u meču. 

4:3 - Hurkača služi servis, dolazi do gema bez mnogo poteškoća.

4:2 - Đoković je potvrdio brejk i došao do 4:2 u drugom setu. Nije rivalu dao priliku da ugrozi njegov servis.

3:2 - Iskusno igra Novak, šalje mu različite udarce, menja tempo igre, a to tera Huberta Hurkača da greši, a Đoković dolazi do dve brejk lopte!

FOTO: Tanjug/AP

2:2 - Proradio je Novakov servis, lako je sada došao do gema uz nekoliko odličnih servisa.

1:2 - U ovim trenucima igra Huberta Hurkača zaslužuje pohvalu. Uspeo je da dođe do gem lopte, odličan je bio na mreži, slao je vrhunske skraćene lopte i dobio je gem.

1:1 - Dve gem lopte za Đokovića. Samo u prvom poenu drugog gema uspeo je Hurkač da mu parira, a ni sunce nije zaustavilo Đokovića na putu do izjednačenja.

0:1 - Ponovo je set počeo na isti način. Novak ima brejk loptu. Ovoga puta blagovremenim izlaskom na mrežu spasava je Hubert. 

PRVI SET

6:3 - Gem na svoj servis dobio je Đoković. Na 30:15 tražio je čelendž, bio je u pravu Srbin, a to mu je donelo dve set lopte. Iskoristio je prvu, as udarcem došao je do seta.

5:3  - Nadao se Đoković da će moći da pritisne na servis rivala, uzeo je jedan poen, ali je Hubeert još jednom fantastično odigrao na svoj servis i pritisak prebacio na Đokovića.

5:2 - Poezija. Đoković lako sa dva asa i dva vinera dolazi do ubedljive prednosti, a rival sada servira za ostanak u setu.

4:2 - Poljak je sa lakoćom na svoj servis upisao drugi gem.

4:1 - Lepu priliku imao je Novak na 30:15, dva snažna smeča vratio je Hurkač. Ipak, nije imao snage da se odupre naletu najboljeg tenisera sveta koji dolazi do 4:1.

3:1 - Naljutio se sada Hubert Hurkač koji dolazi do tri gem lopte. Odlično je Hubert servirao, ali je Đoković uspeo da spase prvu. Ipak, sa dva asa u gemu poljak dolazi do prvog gema.

3:0 - Nekome u publici zazvonio je telefon, te je Novak izgubio koncentraciju i rivalu dao dva laka poena u trećem gemu, a nakon opomene sudije, Srbin se ponovo pitao na terenu - 30:30. Dobra stvar po Đokovića je što je rival napravio već sedam grešaka, a Srbin je došao do novog gema.

2:0 - Đoković kontroliše meč. Odlično servira, još bolje riternira. Imao je 30:0, rival je došao do izjednačenja, a potom ssa duplom servis greškom Hurkač poklanja Novaku brejk loptu. Koristi je Đoković

1:0 - Duel je počeo servisom Novaka Đokovića. Naterao je Nole rivala da trči i napravi tri uvodne greške. Potom je najbolji teniser sveta lako i sigurno dobio prvi gem.

14.02 - Igrači su izašli na teren.

UOČI MEČA

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković duelom sa Poljakom Hubertom Hurkačem u četvrtfinalu nastavlja učešće na masters turniru u Madridu.

Početak meča se očekuje oko 14 časova, a njegov tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Novak Đoković je kao prvi nosilac na turniru bio slobodan u prvom kolu, da bi u drugom ubedljivo savladao Francuza Gaela Monfisa sa 2:0 (6:3, 6:2), a u trećem mu je Endi Mari predao meč osmine finala zbog bolesti.

Na drugoj strani je Hubert Hurkač, trenutno 14. na listi svetskih igrača, a u borbi za četvrtfinale je nadigrao Dušana Lajovića sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Đoković i Hurkač su do sada tri puta odmeravali snage na terenu i u sva tri susreta je pobede odnosio naš najbolji teniser.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)