MIŠI IGRA NERAVA: Kecmanović kroz dramu do trećeg kola AO i duela sa Tomijem Polom

S. R.

18. 01. 2024. u 15:38

MIŠA čeličnih živaca. Srpski teniser Miomir Kecmanović odigrao je najbolje kada je to bilo najbitnije i uspeo da u dramatičnom susretu drugog kola Australijan opena sa Janom Lenardom Štrufom u super taj-brejku (11:9) petog odlučujećeg seta ostvari izuzetno bitan trijumf - 3:2 (6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6). Uprkos tome što je naš as propustio tri meč-lopte pri rezultatu 6:5, nije klonuo, prošao je, pa se našao na pragu izjednačavanja najvećeg uspeha u Melburnu, iz 2022, kada je stigao do četvrte runde.

МИШИ ИГРА НЕРАВА: Кецмановић кроз драму до трећег кола АО и дуела са Томијем Полом

FOTO: Tanjug/AP

- Pomislio sam na prošlu nedelju, kada sam imao meč lopte protiv Drejpera i ispao u Adelejdu. Ipak, sada sam uspeo da se vratim, nekako da ostanem miran, na 7:9 na kraju sam odigrao četiri najbolja poena. Bilo je mnogo uspona i padova tokom meča. Na kraju sam bio stabilniji, više sam verovao i imao sam malo više sreće - istakao je Kecmanović.

Miomirov naredni rival je Tomi Pol, sa kojim ima pozitivan učinak (tri pobede i poraz), ali je poslednji duel dobio Amerikanac u Sinsinatiju prošle sezone. Pre dve godine, u istoj fazi "Ozi opena" slavio je Miša.

- Znamo se otkad imamo 11, 12 godina. Prošle godine je bio u polufinalu. Znam kako igra i kako da mu se suprotstavim. Sa svojim timom sam radio na tome da se više bavim sobom, a manje čovekom prekoputa. Ako rival ima odgovor na sve što ja uradim kako treba, onda svaka čast - konstatovao je 24-godišnji Kecmanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima