VEMIĆ OBJAVIO SPISAK: Teniserke Srbije u Portugalu za plasman u plej-of "Bili DŽin King” kupa

Novosti online

05. 04. 2024. u 13:40

Ženska teniska reprezentacija Srbije otputovala je u Portugaliju, gde je u Oejresu od 8. do 13. aprila, očekuju dueli u Prvoj grupi Evroafričke zone za plasman u plej-of "Bili Džin King" kupa.

ВЕМИЋ ОБЈАВИО СПИСАК: Тенисерке Србије у Португалу за пласман у плеј-оф Били Џин Кинг” купа

FOTO: TSS

Selektor Dušan Vemić je, na nikad jači turnir Prve grupe Evroafričke zone, poveo Miu Ristić (334. na VTA listi u singlu i bez plasmana u dublu), Lolu Radivojević (369, 922), Elenu Milovanović (488, 499), Aleksandru Krunić (530, 109) i Ninu Stojanović.

Reprezentacija Srbija, 25. na svetu, kao treći nosilac u žrebu, iza Austrije (22) i Letonije (24), biće lider C grupe, a na žrebu 7. aprila dobiće po rivala iz drugog šešira u kome su Holandija (26), Mađarska (27) i Švedska (28), trećeg koji čine Turska (33), Bugarska (34) i Grčka (44), kao i četvrtog gde su smeštene selekcije Norveške (48), domaćina Portugalije (50) i Danske (51).

Igraće se u tri grupe, po raund-robin sistemu, a sve prvoplasirane reprezentacije direktno će se plasirati u plej-of za popunu Svetske grupe.

Tri drugoplasirane ekipe igraće po raund-robin sistemu za preostalo, četvrto mesto u plej-ofu, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi razigravati po istom sistemu za plasman. Dve poslednjeplasirane ekipe ispadaju u Drugu Evroafričku zonu.

Prve zvezde turnira biće sedma na VTA listi Marija Sakari iz Grčke i 10. na planeti Jelena Ostapenko iz Letonije, kao i bivša broj jedan Karolina Voznjacki, koja će biti druga igračica Danske.

Iz prvih 100 na svetu igraće još Viktorija Tomova za Bugarsku i Klara Tauson za Dansku. Sve reprezentacije došle su u najjačim sastavima, jer je za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu neophodno upisati najmanje jedan meč u "Bili Džin King" kupu za nacionalni tim.

BONUS VIDEO Novak Đoković na projekciji dokumentarnog filma o Nikoli Piliću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)