SINER NIJE DOZVOLIO IZNENAĐENJE: Italijan izgubio set, ali prošao u drugo kolo Vimbldona

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

01. 07. 2024. u 22:18

JANIK Siner imao je malo problema u prvom kolu Vimbldona protiv Janika Hanfmana. Uspeo je Nemac da dobije jedan set, ali do iznenađenja nije mogao pošto je Italijan pobedio sa 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.

СИНЕР НИЈЕ ДОЗВОЛИО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Италијан изгубио сет, али прошао у друго коло Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Stigao je momak iz San Kandida pun samopouzdanja u London. Osvojio je turnir u Haleu i u istom ritmu je nastavio protiv 110. na ATP listi.

Brejk koji je napravio u šestom gemu bio mu je dovoljan da osvoji prvi set. U drugom je rivalu oduzeo servis u trećem. Možda je ovaj deo meča mogao da bude drugačiji da je Hanfman iskoristio jednu od pet brejk prilika koje je imao u četvrtom i šestom gemu. Siner je te nalete rivala odbio i uspeo je da povede sa 2:0.

Nastavio je 32-godišnjak iz Karlsruea da muči Italijana. Ekspresno je došao d 0:4 u trećem setu. Janik je uspeo da vrati jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno da dobije ovaj segment i ujedno reši duel.

Ipak, uspeo je prvi teniser sveta da stabilizuje igru. U četvrtom setu je samo jednom rivalu oduzeo servis što je bilo dovljono za trijumf u meču koji je trajao tri sata.

Siner će u drugom kolu igrati protiv zemljaka Matea Beretinija koji je igrao finale Vimbldona 2021. godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima