"ZNAM ŠTA MI JE ČINITI" Novak Đoković poslao jasnu poruku pred polufinale Vimbldona

Novosti online

11. 07. 2024. u 20:00

NAJBOLjI teniser svih vremena Novak Đoković oglasio se pred polufinalni meč protiv Lorenca Muzetija, koji je na programu u petak posle 17 časova.

ЗНАМ ШТА МИ ЈЕ ЧИНИТИ Новак Ђоковић послао јасну поруку пред полуфинале Вимблдона

Tanjug/AP

Silom prilika Novak Đoković imao je dan odmora više od rivala s obzirom da mu je Aleks de Minor predao bez borbe meč četvrtfinala. 

- Pripreme dobro teku. Juče sam iznenađujuće dobio dodatni dan bez meča. Uvek je nepoželjno kada se teniser povredi i preda meč, pogotovo ako je četvrtfinale gren slema. Želim mu brz oporavak. Za mene je pozitivno, uz to što sam u polufinalu i to što sam imao dodatni dan odmora bez dodatnog pritiska na koleno i imam dovoljno vremena da se oporavim i budem fizički spreman. Imam dva dana dobre treninge, u porodičnoj atmosferi. Tu su mi deca, tako da uživam u svakom trenutku, rekao je Đoković za "Sport klub" 

Oprezan je što se tiče kolena

- Za sada je sve dobro. Uvek govorim „za sada“, jer ne želim da budem u potpunosti uveren i oslobođen razmišljanja da može nešto da se desi. Neću da kažem da razmišljam o tome, ali uvek postoji neka mogućnost, jer je operacija bila blizu turnira. Od početka Vimbldona nisam osećao bol, samo u par navrata, ali ništa zabrinjavajuće. Radimo sve što radimo da bih bio u što boljoj formi.

Naredni protivnik je italijanski teniser Lorenco Muzeti 

- Uvek se trudiš da igraš svoj tenis najbolje što znaš. S druge strane, moraš da se prilagodiš taktički svom protivniku. Sutra je Muzeti, s njim sam igrao na šljaci oba puta ove godine koja mu je omiljena, ali je jako dobro igrao i na travi ove godine. Finale Kvinsa, polufinale Vimbldona. Sigurno će izaći sa namerom da pobedi i da sve od sebe. Veoma je talentovan, to svi znamo. Pobedio je neke dobre igrače, poslednjeg Frica koji je, rekao bih bio favorit, ali videli smo odličan meč u pet setova. Znam šta mi je činiti. Danas sam i na treningu radio neke taktičke primene koje ću sutra primeniti. Nadam se najboljem.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

TEŠKO JE PRIČATI O RAFI, A NOVAK ĐOKOVIĆ...: Rodžer Federer bez dlake na jeziku o svojim velikim rivalima