PRENOS, ĐOKOVIĆ - FRIC: Kakav meč, piše se istorija u Šangaju!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

12. 10. 2024. u 13:09

NAJBOLjI teniser svih vremena Novak Đoković igraće protiv Tejlora Frica u polufinalu mastersa u Šangaju. Dva meča dele Noleta od jubilarne 100. titule u karijeri, a meč uživo možete da pratite na portalu "Novosti".

ПРЕНОС, ЂОКОВИЋ - ФРИЦ: Какав меч, пише се историја у Шангају!

FOTO: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ - TEJLOR FRIC (prvi set u toku) 0:1

0:1 - Počeo je meč servisom Tejlora Frica, ali i sa dva vezana poena Đokovića. Promašio je Amerikanac dva prva servisa. Usledio je neverovatan poen, delovalo je u više navrata da će ga dobiti Fric, ali... Nije se dao Novak Đoković koji je na kraju uzeo težak poen. Odmah na startu tri brejk lopte. Kasno paljenje Frica, dva dobra servisa, pa još jedan lako osvojeni poen, na kraju dolazi do gem lopte. Velika borba na startu, dobija Fric gem. 

Janik Siner je prvi finalista mastersa u Šangaju.  

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

UOČI MEČA

Savladao je redom Đoković Aleksa MIkelsena, Flavija Kobolija, Romana Safijulina, Jakuba Menšika, a pretposlednja prepreka pred finale biće mu stara mušterija Tejlor Fric. 

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Novak ne zna za poraz protiv Amerikanca

Đoković nikada nije izgubio od Frica. Devet puta su se sastali i devet puta je Srbin izašao kao pobednik - tri puta na šljaci i šest puta na tvrdoj podlozi. Ove godine su se samo jednom našli na suprotnim stranama mreže - u četvrtfinalu Australijan opena.

Fric je trenutno sedmi teniser na ATP listi. Najbolji plasman mu je peto mesto, na kojem je bio početkom prošle godine. U karijeri je podigao osam ATP pehara, od toga dva ove sezone - u Istbornu i Delrej Biču.

Jedini turnir iz masters serije osvojio je 2022. u Indijan Velsu, a najzapaženiji rezultat na grend slemu ostvario je pre mesec dana na Ju-Es openu, gde je prvi put dogurao do finala i izgubio od Janika Sinera, prvog reketa sveta.

Fric je dominantno stigao do polufinala turnira u Šangaju, bez izgubljenog seta. Eliminisao je redom Terensa Atmana, Josukea Vatanukija, Holgera Runea i u četvrtfinalu Davida Gofena.

Bolji iz današnjeg duela Đokovića i Frica igraće u finalu protiv pobednika meča Janik Siner - Tomas Mahač.

Đoković u pohodu na 100. titulu i 41. masters

Novak Đoković prvi put još od 2019. godine učestvuje na mastersu u Šangaju, koji je osvojio četiri puta, po čemu mu nema ravnog. Najbolji teniser svih vremena samo pet puta je poražen u najmnogoljudnijem kineskom gradu.

Đoković je rekorder i po ukupnom broju pehara sa turnira iz ATP serije 1.000, pošto ih je podigao okruglo 40. Pokušaće u Kini da zaokruži još jedan veliki jubilej i pojuri 100. titulu u karijeri, čime bi postao tek treći igrač u istoriji "belog sporta" sa trocifrenim brojem trofeja. Više ih imaju samo Rodžer Federer (103) i Džimi Konors (109). Takođe, igra 78. polufinale na mastersima. 

Mada je i sam priznao da mu to nije prioritet u ovoj fazi karijere, Đokovićev se u Šangaju bori i za što bolji plasman u ATP trci i mesto na Završnom turniru u Torinu, gde će se sredinom novembra nadmetati osmorica najuspešnijih tenisera godine.

Pred početak mastersa u Šangaju Novak je bio na devetoj poziciji sa 45 poena manje od Aleksa de Minora, ali je već prestigao Australijanca, koji zbog povrede nije igrao u Kini, a potom i Andreja Rubljova. Trenutno je sedmi, ali bi pobedom nad Tejlorom Fricom već danas preuzeo šestu poziciju od Kaspera Ruda.

Osim olimpijskog turnira u Parizu, koji je i bio prvi prioritet, Đoković tokom 2024. nije osvojio nijednu titulu, što mu se nije dogodilo još od 2005. godine. Odigrao je samo jedno finale - na Vimbldonu, gde ga je nadigrao Karlos Alkaraz.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako izabrati kvalitetan probiotik?