TIM I MEDVEDEV U BORBI ZA TROFEJ U LONDONU: Rus posle preokreta pobedio Nadala

Č. V.

22. 11. 2020. u 00:21

RUSKI teniser Danil Medvedev drugi je finalista Završnog mastersa u Londonu, pošto je pobedio Rafaela Nadala posle preokreta sa 3:6, 7:6(4), 6:3.

ТИМ И МЕДВЕДЕВ У БОРБИ ЗА ТРОФЕЈ У ЛОНДОНУ: Рус после преокрета победио Надала

Danil Medvedev je drugi finalista Završnog mastersa/Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Pomalo čudno zvuči podatak da će proći još jedna godina, a da se u vitrinama španskog igrača neće naći pehar namenjem pobediku ovog turnira.

Imao je drugi igrač sveta odličnu priliku da se domogne finala u "O2" areni u prestonici Engleske, ali je naleteo na izuzetno inspirisanog i nadahnutog Moskovljanina.

London će dobiti novog šampiona, tačnije ko god da osvoji Završni masters, bilo da to bude Tim ili Medvedev uradiće to prvi put u karijeri.

Zbog toga će finale biti izuzetno zanimljivo i uzbudljivo. Austrijanac i Rus su pobedili prvog i drugog na svetu i tako sprečili dvojicu najboljih da odmere snage 57. put.

Što se meča Medvedev - Nadal tiče bio je sjajan. Rafa je odigrao odličan prvi set. Bio je Rus taj koji je prvi došao do brejk prilika, imao ih je tri. Nijednu nije iskoristio, a kada se to propusti protiv 34-godišnjaka iz Manakora usledi kazna.

Tako je bilo i ovoga puta, pa je Nadal u osmom gemu oduzeo servis rivalu i došao na korak do finala.

Ipak, 24-godišnji Moskovljanin je našao način da se pre svega psihički vrati u meč i zaboravi gubitak prvog seta, iako je bio pred gubitkom meča.

Servirao je osvajač 86 titula u karijeri za trijumf, ali je to uradio neočekivano loše - nije osvojio nijedan poen i to je Medvedevu dalo krila. Odveo je meč u taj-brejk i tu u potpunosti slomio Nadala i odveo duel u treći set.

U odlučujućem delu meča viđena je dominacija Rusa. Napravio je dva brejka, protivniku nije dozvolio nijednu šansu da mu oduzme servis, pa se posle dva sata i 38 minuta igre domogao finala.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S