KECMANOVIĆ ZA "NOVOSTI": Želja mi je prvo mesto

MIOMIR Kecmanović, istinska nada srpskog tenisa. Nekada najbolji junior sveta, sigurno i postojano gradi karijeru i ime u seniorskom teniskom karavanu. Put napred nastavio je i prošle, teške pandemijske godine.

КЕЦМАНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Жеља ми је прво место

Foto: EPA

U septembru je u Kicbilu osvojio svoju prvu ATP titulu, koju je posvetio roditeljima, istakavši da su upravo oni najzaslužniji za njegove uspehe i bez čije podrške, kako je rekao, ne bi bio tu gde se sada nalazi.

Pre toga, početkom 2020. godine, stigao je do polufinala ATP turnira u Dohi i Njujorku. Momak rođen 1999. u Beogradu, u godini za nama ostvario je najbolji plasman u karijeri, 39. mesto. Trenutno zauzima 44. poziciju na ATP listi. Pred sobom ima sve vreme ovog sveta, njegova već uspešna karijera tek je, praktično počela.

- Igram dobro, nadam se da ću moći tako i da nastavim - poručuje za "Novosti" uvek raspoloženi Miomir, koji se ističe smirenošću, i na terenu, i van njega.

o U kom pravcu i kojom brzinom očekujete da će se razvijati vaša karijera?

- Verujem da ću ove godine nastaviti da napredujem. Glavni cilj mi je da prvo uđem među 30 najboljih igrača na svetu.

NAJTEŽA SU PUTOVANjA

o IMA li problema na putovanjima, pribojavate li se da se ne zarazite?

- Čuvam se, naravno, ali nemam strah. S druge strane, problemi su u tome što je sada dosta teže da se putuje. Malo je avionskih letova, pa je potrebno vremena da se stigne do određenih mesta i turnira.

o A za deset godina? Koji su vam ciljevi i želje?

- Prvo u 30, a onda dalje. U dvadeset, pa u deset. Nadam se da ću uspeti da se održim u top deset, da ostanem tu, i eventualno da se borim za prvo mesto.

o Bili ste najbolji junior na svetu, zašto ne biste bili i najbolji senior?

- Tako je!

o Kako provodite vreme korone?

- Uglavnom smo zatvoreni po hotelskim sobama. Eventualno se, uveče, družim s članovima tima. Ali, najvećim delom sam u sobi i nije baš puno zabavno.

o Šta vam najviše nedostaje u ovo vreme pandemije, na sportskom, ali i na privatnom planu, dok se ceo svet nalazi u karantinu?

- Fali mi interakcija s ljudima! Da mogu da izađem napolje, da sednem u neki restoran, da ne moram stalno da budem u hotelu. Mnogo nedostaju i navijači. A ne da se sve svede samo na teren i sobu.

Foto arhiva VN

 

o Kako, uopšte gledate na sve ovo što se dešava oko korone? Kakvo je vaše mišljenje o virusu?

- Zaista ne znam šta da kažem. Sigurno je da je opasan, jer dosta ljudi je umrlo od njega, a mnogo ih se i bori s njim. Svakako da nije za šalu. Nadam se samo da će što pre da prođe.

o Da li biste primili vakcinu?

- Ne znam. Ako deluje, zašto da ne!

o Šta biste poželeli ljudima u 2021. godini?

- Pre svega, da svi budu zdravi i da se čuvaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove