LEGENDARNI ŠPANSKI TENISER NE VERUJE U PROMENE: Đoković i Nadal će i dalje biti u vrhu

Novosti online

12. 01. 2021. u 16:45

NEKADAŠNjI španski teniser Aleks Koreča smatra da ni ove godine neće biti promena u vrhu "belog sporta", te da će dominaciju nastaviti Novak Đoković i Rafael Nadal.

ЛЕГЕНДАРНИ ШПАНСКИ ТЕНИСЕР НЕ ВЕРУЈЕ У ПРОМЕНЕ: Ђоковић и Надал ће и даље бити у врху

Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Dominik Tim, Danil Medvedem, Aleksandar Zverev... pokazali su da su ravnopravni sa ovim dvojcem. Ipak, 46-godišnjak iz Barselone smatra da će na najvećim turnirima i u 2021. godini dominirati Nole i Rafa.

- Iskreno, mislim da će Đoković i Nadal biti i dalje na vrhu. Usudio bih se da kažem da će njih dvojica osvojiti makar po jedan Grend slem – rekao je nekada drugi teniser sveta.

Dotakao se i onih tenisera koji bi trebalo da budu najveća pretnja Srbinu i Špancu.

- Od onih koji bi mogli da se domognu pehara, tu je pre svih Danil Medvedev, on je veoma blizu tog cilja. Dominik Tim će i dalje biti veoma težak protivnik za sve, posebno jer sad ima iskustvo iz Njujorka, zna da može i to mnogo pomaže. Izuzetno je snažan i iskusan, igra dobro na svim podlogama. Biće teško zaustaviti ga.

Koreča navodi da bi iskorak ove sezone mogao da napravi i Grk Stefanos Cicipas.

- Voleo bih da korak napred načine i Feliks Ože-Alijasim i Denis Šapovalov, oni mi se kao igrači jako dopadaju. Stefanos Cicipas je još jedan igrač koji bi mogao mnogo toga da uradi – zaključio je Španac.

Podsetimo, prvi veliki turnir je Australijan open koji počinje 8. februara, a titulu brani osmostruki šampion Novak Đoković.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk