VILANDER POSTAO NOLETOV FAN? Tvrdi da Srbin ove godine prestiže Rodžera i Rafu

Novosti online

31. 01. 2021. u 16:20

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander nije baš poznat kao veliki fan Novaka Đokovića, ali u poslednje vreme kao da je promenio ploču. Sad je čak otišao tako daleko da izjavi kako naš teniser ove godine može da stigne Federera i Nadala po broju gren slem titula.

ВИЛАНДЕР ПОСТАО НОЛЕТОВ ФАН? Тврди да Србин ове године престиже Роџера и Рафу

FOTO: AP

To bi značilo da Srbin mora da osvoji tri GS, a Španac i Švajcarac nijedan. Prva prilika je predstojeći Australijan open.

Vilander, koji je tri puta slavio u Melburnu ističe da je Nole i ove godine glavni favorit na prvom gren slemu sezone.

– Bio bih iznenađen da Novak ne osvoji još jednu titulu, mislim da će tamo biti zaista teško pobediti ga. Ima veliku šansu da ove godine stigne i do te 20. Grend slem titule. Ukoliko zaista želi da stigne Rodžera i Rafu, ovo mora da bude velika godina za njega, jer će ovi mlađi predstavljati sve veći problem i izazov u narednim godinama – istakao je Vilander u intervjuu za mađarski portal “Nemzetisport”.

Teniseri nisu imali mnogo prilike za pripreme zbog ozloglaenog karantina, pa bi i to moglo da ima uticaja na sam turnir.

– Svakako da će to biti važan faktor, ali ne i odlučujući. Fizičke pripreme u sobi nisu idealna stvar, ali na kraju, tamo su mogli da se koncentrišu na mentalnu pripremu, da vide kakvi su kad se suoče sa izazovima. Ako u tih nedelju i po po izlasku iz karantina i dalje budu pričali o nepravdi koja ih je snašla, neće imati šansu da pobede, i to ne zbog fizičkih ili taktičkih problema – jasan je Vilander.

Iako je Federer već više od godinu dana van terena, Vilander veruje da je Švajcarac spreman za još jedan sjajan rezultat.

– U Melburnu ga nema ove godine, ali ako ne bude imao problema fizičke prirode, može da se sa pravom nada trofeju na Vimbldonu, gde može da pobedi uvek. Rolan Garos i US Open su teža stvar, ali Rodžer je ionako zacrtao Vimbldon i Olimpijske igre za ovu godinu, očekujem bar jedan veliki rezultat od njega – rekao je ovaj teniski analitičar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)