SA NOVAKOM DO DRUGE KRUNE: Počinje odbrana ATP Kupa

Đ. S.

01. 02. 2021. u 00:11

ORLOVI kreću u odbranu krune! Srpska reprezentacija predvođena najboljim igračem sveta Novakom Đokovićem startovaće u noći između ponedeljka i utorka na ATP kupu (od 2. do 6. februara) u Melburnu i pokušati da ponovo osvoji trofej kojim se prošle godine okitila na premijernom izdanju takmičenja.

СА НОВАКОМ ДО ДРУГЕ КРУНЕ: Почиње одбрана АТП Купа

FOTO: AP/Tanjug

Prvi rival je selekcija Kanade, zatim je na programu duel sa Nemačkom, a iz svake grupe samo najbolja selekcija ide u polufinale. Kada je u pitanju okršaj sa severnoameričkim sastavom, na teren će pre svih Dušan Lajović i Miloš Raonić, posle njih će rekete ukrstiti Novak i Denis Šapovalov, a ukoliko bude izjednačeno, igraće se dublovi. Pored njih dvojice, za nas će nastupati i Filip Krajinović i Nikola Ćaćić, a na klupi debi će imati selektor Viktor Troicki.

- Atmosfera u ekipi je odlična, to je bio slučaj i prošle godine na ATP kupu. Svi smo u jednoj kući, zabavljamo se, mnogo je smeha, pozitivne energije i druženja. To nam svima pomaže ne samo za ATP kup, već i za Australijan open i nastavak sezone. Uvek mi je drago kada smo svi u ekipi, nadamo se novom uspehu na ovom takmičenju - poručio je Đoković.

Problemi sa žuljevima, sprečili su prvog tenisera planete da odigra ceo egzibicioni meč sa Janikom Sinerom, ali to je sada prošlost i spreman je da vodi Srbiju do drugog trofeja u ATP kupu.

- Sve je apsolutno u redu, žulj je prošlost i ne predstavlja mi problem na treninzima u poslednjih nekoliko dana - raščistio je sve dileme Novak.

Neizostavni član svih reprezentativnih uspeha Viktor Troicki, sada će prvi put u novoj ulozi gledati dojučerašnje saborce kako jurišaju na trofej.

- Srbija brani titulu, ovo je drugi ATP kup. Moja uloga ove sezone neće biti u igračkom kapacitetu - prošle godine sam igrao, sad sam kapiten tima. Pokušaću da pomognem momcima sa svojim iskustvom u timskim takmičenjima. Želim da imamo tu dobru atmosferu, nadam se da ćemo biti uspešni i ove godine. Imamo zaista tešku grupu, možda i najtežu. U timovima Kanade i Nemačke su odlični igrači. Verujem u naš tim i očekujem sjajne mečeve - optimističan je Troicki.

GRUPE

GRUPA A: Srbija, Nemačka, Kanada.
GRUPA B: Španija, Grčka, Australija.
GRUPA C: Austrija, Italija, Francuska.
GRUPA D: Rusija, Argentina, Japan.

Srbi su prošle godine slavili na krilima mnogobrojnih navijača koji žive daleko od domovine, ali koriste svaku priliku da podrže naše igrače u Australiji. Nada se "drugi reket Srbije" Lajović da će to biti slučaj i ove godine.

- Dugo nismo osetili emocije na terenu kao što ćemo ih sada doživeti sa navijačima. Biće ovo odličan turnir, nadam se da možemo da stvorimo iste uspomene. Grupa nam je teška i nema mesta ni za kakve kalkulacije. Moramo da počnemo kako treba. Verujem da će brojni srpski navijači doći da nas podrže, kao i prošle godine. Radujem se toj energiji - poručio je popularni Duci.

NADAM SE IGRAMA U TOKIJU

NA konferenciji za novinare, posvećenoj ATP kupu, Đoković je pričao i o dugoročnim planovima u 2021. i najviše se osvrnuo na Olimpijske igre u Tokiju, čije je održavanje još u magli.

- Nadam se da ću imati priliku da učestvujem na Igrama, jer je to najstariji i najtradicionalniji sportski događaj. To je najveća moguća čast, predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Nadam se da će se i pored svih problema takmičenje održati - dodao je Novak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)