FEDERER O GOAT TRCI: Mislim da je ona važnija Rafi i Novaku nego meni, neverovatno je šta su oni uradili u poslednje vreme

Novosti online

07. 03. 2021. u 15:21

ŠVAJCARSKI teniser Rodžer Federer govorio je o GOAT trci, o kojoj se sve više priča u poslednje vreme.

ФЕДЕРЕР О ГОАТ ТРЦИ: Мислим да је она важнија Рафи и Новаку него мени, невероватно је шта су они урадили у последње време

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Posle više od godinu dana legendarni igrač će se ponovo naći na terenu. On će nastupiti na turniru u Dohi, a ističe da ga pored rekorda mnogo više zanima zdravlje i igri.

- Mislim da je to dobra, interesantna debata. Neverovatno je to što su Novak i Rafa uradili u poslednje vreme, nemaju ni oni više baš 25 godina, a u stanju su da pobeđuju. Novak opet u Australiji, Rafa ponovo u Parizu. Deluje kao da su na vrhuncu i to je sjajno za tenis. Više brinem o svojoj igri i svom zdravlju nego o rekordima - rekao je Federer.

Rodžer ističe da je Pit Sampras bio taj čije rekorde je jurio da obori.

- U ovom momentu je ta trka možda važnija njima nego meni. Za mene je bilo vrlo važno da izjednačim rekord Pita Samprasa i posle da ga prestignem. Kada se rekord obori, onda samo želite da date sve od sebe posle, što sam i ja pokušao. Za njih dvojicu sam možda ja referenca kao što je Pit bio za mene. U drugačijoj sam situaciji, voleo bih da zadržim sve rekorde, ali rekordi i postoje da bi se obarali. Oni su nestvarni, svi to znamo, nadam se da će nastaviti i da će uraditi sve što žele, da mogu da se osvrnu i da se ne kaju ni zbog čega kad završe karijeru – to je ono što sva trojica želimo i ako je tako, mirno ćemo spavati - zaključio je osvajač 20 grend slem titula.

Federer će takmičenje u Dohi startovati od drugog kola, u kojem će igrati protiv boljeg iz meča Žeremi Šardi – Danijel Evans.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!