DAVNE 2002. GODINE PREDVIDELA ŠTA ĆE UČINITI NOVAK: Jelena Genčić jednom rečenicom predvidela njegov razvojni put

Novosti online

12. 03. 2021. u 13:35

NEMA intervjua a da Novak Đoković ne istakne ulogu Jelene Genčić u razvoju njegove karijere.

ДАВНЕ 2002. ГОДИНЕ ПРЕДВИДЕЛА ШТА ЋЕ УЧИНИТИ НОВАК: Јелена Генчић једном реченицом предвидела његов развојни пут

Foto: N.Skenderija

Tako je najbolji teniser sveta i u nedavnom intervjuu istakao da je Genčić njegova "teniska" majka i da je imala "izuzetan uticaj na moje početke teniske, ali i životne. Koja je sebe posvetila meni i mojoj evoluciji".

A upravo je legendarna srpska teniserka i trener sada već davne 2002. godine u reč predvidela Novakov uspeh. U intervjuu Nedi Miletić, novinarski nekadašnjeg dnevnog lista "Sport" Genčić je najavila domete tada 16-godišnjeg Novaka.

- Ukoliko budu uložena neophodna sredstva, uz veliki rad i ogroman talenat, dobićemo najboljeg igrača Jugoslavije svih vremena, svetskog asa -  naglasila je Jelena Genčić u pomenutom intervjuu koji je naslovljen sa "Novak korača putem velikana - Jugoslovensko čudo od deteta osvaja Stari kontinet".

Zanimljivo je i tadašnje razmišljanje Novaka Đokovića, koju je već sa 14 godina bio najbolji u Evropi.

- Moram da radim više na servisu, pre sam više voleo tvrdu podlogu, a pošto su najveći uspesi došli na šljaci, sada mi je draža šljaka. Kad sredim servis krenuću u jednu ofanzivnu igru - rekao je tada Đoković.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ušao u ponedeljak 8. marta ušao u istoriju tenisa kao čovek koji je najviše vremena proveo na prvom mestu ATP liste. Srpski as je tretnuno 311 nedelja najbolji igrač na svetu, a svakako će ta brojka biti uvećana u narednom periodu jer nema konkurenciju.

(Kurir) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)