U MAČVI I JADRU POSKUPELO MESO: Prasići 450 po kilogramu, očekuje se novi rast cene do Božića
CENA prasića u Mačvi i Jadru došla je do 450 dinara po kilogramu „žive vage“, ali je ponuda slaba, pa može da se računa da će, do Božića, da naraste za bar još 100 dinara.
foto:V.Mitrić
Domaćini koji imaju prasad, uglavnom, primaju porudžbine za prodaju prasadi za pečenice, ali garantuju samo isporuku, dok će cena da bude kada je, uoči praznika, preuzmu.
Cena debelih svinja je oko 280 dinara po kilogramu.
Do jagnjadi je, u ove dane, teško da se dođe. Čak i najumešniji ugostitelji iz susedne Rađevine, poznati po jagnjećem pečenju, nemaju izlaza. Moraju da čekaju da stasaju mlada jagnjad, jer su stara već postala ovce. Ko ima da proda jagnje traži 400 dinara po kilogramu žive mere.
Skočila je, za skoro duplo, cena ribe pred Nikoljdan. Kilogram uređene košta oko 730 dinara, a 100 dinara više naplaćuju oni koji mogu da je i ispeku.
Preporučujemo
OBJAVA ZABRINUTOG GASTARBAJTERA: Živi u Nemačkoj i dobio papir na kome nisu dobre vesti (FOTO)
28. 11. 2022. u 13:04 >> 20:54
ŠTA SE OVO DEŠAVA U BRISELU? EU ubeđuje Belgiju da prihvati plan koji bi razbesneo Rusiju, vode se razgovori van glavne sale samita
EVROPSKA komisija i Belgija trenutno vode intenzivne razgovore van glavne sale samita kako bi usaglasile najosetljivije delove plana Evropske unije za korišćenje 210 milijardi evra zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, reklo je za Politiko pet diplomata i zvaničnika EU upoznatih sa tokom pregovora.
18. 12. 2025. u 16:38
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
VIDITE SNIMAK - ŠUTIRAJU GA: Vujadin Savić napadnut u Beogradu - usred tržnog centra (VIDEO)
BIVŠI fudbaler Crvene zvezde navodno je napadnut u jednom tržnom centru u Beogradu.
18. 12. 2025. u 22:08
Komentari (0)