STUDENTSKI FESTIVAL FOLKLORA: Vladičin Han ugostio folklorne poslanike iz Slovačke i Kolumbije

J. S.

18. 07. 2024. u 13:35

U Nišu i još nekoliko gradova na jugoistoku Srbije počeo je 17. po redu međunarodni festival studentskih folklora u okviru koga su u nastupima svetskih ansambala uživala sinoć i publika u Vladičinom Hanu.

СТУДЕНТСКИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА: Владичин Хан угостио фолклорне посланике из Словачке и Колумбије

Foto:J.S.

Prve festivalske večeri publici u Vladičinom Hanu predstavili su se gosti iz Slovačke i daleke Kolumbije, kao i domaćin KUD „Branislav Nušić“.

Folklorni ansambl „Šarišan“ iz Prešova u Slovačkoj izveo je šaljivu i temperamentnu koreografiju i čuvene ciganske igre.

Kolumbijska folklorna kulturna fondacija „Kali“, predstavili su svoje raskošne ženske kostime, pokazavši igre i pesme koje su njihovi preci izvodili nakon radova na plantažama kafe.

Večeras, druge festivalske večeri, u Hanu će nastupiti Reprezentativna folklorna grupa „Čavdar“ iz Pazardžika u Bugraskoj, kao i Pozorišna akademija „Šangaj“, iz Kine.

Završne večeri u petak, publici će se predstaviti i Grupa narodnih igara „Forgatos Mako“ iz Mađarske i Studentski ansambl igra i pesma „Katovic“ iz Poljske.

Zahvaljujući saradnji KUD „Branislav Nušić“ iz Vladičinog Hana i Studentskog kulturnog centra iz Niša, već 11 godina deo festivalskog programa dešava se i u Vladičinom Hanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima