IZBIO POŽAR NA NOVOSADSKOJ KLISI: Vatra se sa niskog rastinja i divlje deponije proširila i na dvorišta „Gradskog zelenila“

Z. GRUMIĆ

03. 08. 2024. u 22:46

POŽAR koji je danas popodne izbio na Klisi u Novom Sadu, gde se zapalilo nisko rastinje i divlja deponija, proširio se zbog vetra i do rasadnika „Gradskog zelenila“.

ИЗБИО ПОЖАР НА НОВОСАДСКОЈ КЛИСИ: Ватра се са ниског растиња и дивље депоније проширила и на дворишта „Градског зеленила“

Gradsko zelenilo

Na lice mesta ubrzo je pristiglo više ekipa Vatrogasno-spasilačke brigade a policija je u tom delu grada obustavila saobraćaj zbog gustog dima.

JKP "Gradsko zelenilo" je saopštilo da je vatra tokom popodneva zahvatila trsku kod obližnjeg kanala a potom ugrozila i rasadnik.

- Požar je zahvatio deo grana, koje su prikupljene nakon sanacije posledica prošlogodišnjih oluja. U gašenje su se uključila i druga javna preduzeća i dobrovoljna vatrogasna društva. Požar za sada ne preti objektima, ni imovini preduzeća – navedeno je saopštenju "Gradskog zelenila".

Zaposleni u tom preduzeću su, sa svih deset raspoloživih cisterni, u pripravnosti ukoliko vatrogasna brigada proceni da je neophodno da se uključe u gašenje požara, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!