SPEKTAKL NA NEBU IZNAD VRŠCA: Ovog vikenda održava se najveći aero-miting u regionu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

21. 09. 2024. u 07:00

AERODROM u Vršcu spreman je za spektakl na nebu, odnosno za najveći aero-miting u regionu ove godine, na kojem će 22. septembra - tačno u posne - učestvovati više od 50 letelica i iz vojnog i iz civilnog vazduhoplovstva.

СПЕКТАКЛ НА НЕБУ ИЗНАД ВРШЦА: Овог викенда одржава се највећи аеро-митинг у региону

Foto: J.J.Baljak

Ova internacionalna manifestacija organizuje se povodom veka postojanja Vazduhoplovne akademije u Beogradu, u čijem se sastavu, od 2021, nalazi i Pilotska akademija u Vršcu, osnovana pre sedam decenija. Zato će učestvovati i sve državne službe koje lete - od Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije, do kompletne flote MUP, a javnosti će premijerno biti prikazan i novi ruski helikopter za gašenje požara.

- Biće tu i padobranaca, paraglajdera, dronova, boja na nebu... Svoje tačke izvešće i instruktori vršačkog Trening-centra, na avionima za obuku pilota, te članovi brojnih aero-klubova, kao i akrobatkinja iz Francuske, Melani Astle, sa svojim avionom "Ekstra 330" - kaže dr Goran Cvijović, direktor Vazduhoplovne akademije, najavljujući da će program biti završen spektakularnim preletom putničkog aviona "Erbas" nacionalne kompanije "Er Srbija" i atraktivnom tačkom borbenih aviona MIG-29.

Inače, prethodni aero-miting u Vršcu organizovan je pre tačno 10 godina, kada je obeleženo šest decenija postojanja ovdašnje Pilotske akademije.

Foto: J.J.Baljak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku