EKOLOŠKE RADIONICE U DRENOVCU: Projekat udruženja „General Ilija Gojković“

Z. R.

23. 09. 2024. u 16:54

UDRUŽENjE građana „General Ilija Gojković“ sa sedištem u Drenovcu, kod Paraćina organizovalo je sinoć u tom selu edukativnu radionicu za mlade na temu zaštite životne sredine pod nazivom „Čuvajmo prirodu i prirodne resurse“.

ЕКОЛОШКЕ РАДИОНИЦЕ У ДРЕНОВЦУ: Пројекат удружења „Генерал Илија Гојковић“

Foto: UG "General Ilija Gojković"

Ovo je druga radionica u okviru projekta kojim se ovo drenovačko udruženje javilo na konkurs  „Trag fondacije“ i dobilo sredstva nakon zahtevne selekcije, a u konkurenciji više od sto različitih projekata iz mnogih opština u Srbiji.

Po rečima Miloša Stanojevića, predsednika UG „Ilija Gojković“, formiranog, između ostalog, i radi izrade spomen-biste čuvenom generalu Iliji Gojkoviću, čije ime udruženje nosi, predavanje je održao profesor Marko Radisavljević iz OŠ „Radoje Domanović“, a radionici su prisustvovali mladi iz sela.

- Na prethodnoj radionici meštanima smo predstavili šta sve ovaj projekat podrazumeva, a sledi još nekoliko edukativnih predavanja za decu i omladinu sa temom zaštite životne sredine. Naredna radionica baviće se vodom kao najvećim i najznačajnijim prirodnim resursom, a jedna od tema odnosiće se na razlaganje otpada u prirodi – ističe Stanojević.

Projektom je predviđeno ukupno šest radionica, uključujući završnu prezentaciju, a predviđen je i rad na terenu – uklanjanje otpada iz obližnjeg kanala.

- Postavićemo i table sa porukama koje su osmislila deca da se čuva priroda. Mladi će osmisliti poruke, a posebna komisija odabraće najbolje koje će se zatim izgravirati na drvenim tablama – zaključuje Stanojević.

Sve aktivnosti biće okončane do marta sledeće godine, kada se projekat završava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)