NIKOLU LUKAČA NA MESTU GRADONAČELNIKA KIKINDE ZAMENIO MLADEN BOGDAN: Ostavka jednoglasno usvojena

Рада Шегрт
Rada Šegrt

04. 10. 2024. u 15:22

ODBORNICI vladajuće većine jednoglasno su usvojili ostavku gradonačelnika, a ovaj formalni i, na izvestan način, iznuđeni čin - jer su viši organi SNS već ranije doneli odluku o smeni Nikole Lukača - zvanično je obrazložen "ličnim razlozima".

НИКОЛУ ЛУКАЧА НА МЕСТУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА КИКИНДЕ ЗАМЕНИО МЛАДЕН БОГДАН: Оставка једногласно усвојена

Foto: R. Šegrt

A, da će doći do promene ne čelu Kikinde, još početkom minule sdemice potvrdio je i Gradski odbor naprednjaka, jer se ispostavilo da Srpska napredna stranka nije zadovoljna kako je Lukač vodio grad, pa on neće završiti drugi mandat koji je počeo u junu ove godine. Prvi put, podsetimo, za gradonačelnika je izabran 2020...

Ovakav kadrovski epilog, dakle, nije iznenađenje, jer se i posle junskih lokalnih izbora uveliko govorilo da će Lukača zameniti Dejan Pudar, tada v. d. direktora sportskog centra "Jezero". Međutim, on je izabran za zamenika gradonačelnika, na kom mestu i ostaje, a za novog gradonačelnika izabran je Mladen Bogdan, dosadašnji predsednik Skupštine grada. On je, prethodno, takođe podneo ostavku, pa je za novog čelnika lokalnog parlamenta izabran Dušan Popsekov, dojučerašnji šef odborničke grupe sa liste "Aleksandar Vučić - Kikinda sutra".

Dijana Jakšić Kiurski ostala je na poziciji pomoćnice gradonačalnika, a funkcije je zadržala i većina članova Gradskog veća - osim Nine Knežević, umesto koje će za kulturu i turizam biti zadužena Marijana Mirkov. Ostavku je podneo i odbornik SNS Zoran Stefanović, kojeg jedno gradsko udruženje slepih i slabovidih optužuje da ih je finansijski oštetio, odnosno prisvojio njihov novac...

Usvojen je i rebalans budžeta Kikinde, kojim je gradska kasa sa bezmalo 4,6 milijardi dinara umanjena za oko 433 miliona.

- Razlog je što nam ove godine neće stići planiranih oko 400 miliona od Uprave za kapitalna ulaganja, namenjenih rekonstrukciji gradske OŠ "Feješ Klara". Ugovor sa finansijerom je raskinut, ali od tog projekta nismo odustali, što je i zaključak Pokrajinske vlade. Takoće, nećemo moći da računamo ni na 26 miliona iz IPA projekta za radove na Starom jezeru - objasnila je Dijana Jakšić Kiurski, pomoćnica gradonačalnika.

Foto: R. Šegrt

Mladen Bogdan_novi gradonačelnik Kikinde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...