BORBA PROTIV TRGOVINE LJUDIMA: U Paraćinu predavanje za maturante (FOTO)

Z. R.

18. 10. 2024. u 18:35

EVROPSKI Dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se svakog 18. oktobra, pa je tim povodom Crveni krst u Paraćinu održao predavanje za srednjoškolce, kao i prethodnih godina.

БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА:  У Параћину предавање за матуранте (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Gimnazija Paraćin

Predavanje upriličeno u amfiteatru Tehnološke škole bilo je namenjeno pre svega učenicima četvrtog razreda svih srednjih škola, ali su prisustvovali i drugi zainteresovani školarci.

- Kako prepoznati potencijalnog trgovca ljudima i ostale koji su u njegovom lancu bila je glavna tema, jer je važno da mladi budu svesni svoje okoline i potencijalnih opasnosti koje se u njoj kriju – ističe ovim povodom Ivan Mitrović iz Crvenog krsta.

Volonterka ove organizacije Milica Borojević, inače učenica Medicinske škole u Ćupriji, prenela je vršnjacima svoja saznanja o sigurnim kućama koje su sklonište za one koji izađu iz lanca trgovine ljudima. U Srbiji ih ima ukupno trinaest, ali se ti objekti nalaze na bezbednim lokacijama koje javnosti nisu poznate.

Foto: Fejsbuk/Gimnazija Paraćin

Ovakva edukativna predavanja imaju cilj sadržan u rečenici „Informiši sebe i druge“, jer bez znanja lakše se postaje žrtva ove jezive trgovine koja je u svetu najrasprostranjenije krivično delo.

Najčešće žrtve su žene i deca, a Srbija je, zbog pozicije na geografskoj mapi, tranzitna zona za takvo krijumčarenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)