ZASLUŽNIMA URUČENE OKTOBARSKE NAGRADE: Bačka Palanka obeležila Dan opštine i Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu

Lj.P.

20. 10. 2024. u 15:53

POVODOM obeležavanja Dana opštine i Dana oslobođenja u drugom svetskom ratu, danas su u Bačkoj Palanci položeni venci na spomen obeležju dr Mladena Stojanovića, Ruskom groblju i spomen obeležju "Čamac", i uručene Oktobarske nagrade.

ЗАСЛУЖНИМА УРУЧЕНЕ ОКТОБАРСКЕ НАГРАДЕ: Бачка Паланка обележила Дан општине и Дан ослобођења у Другом светском рату

FOTO: opština Bačka Palanka

 Ovogodišnji dobitnici su Opštinska organizacija Crvenog krsta, Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih i „Nedeljne novine“, a nagrade im je na svečanoj akademiji uručio predsednik opštine Branislav Šušnica, koji je  istakao da je 20. oktobar jedan od najvažnijih datuma u istoriji opštine i prilika da se apostrofiraju posvećenost i predanost antifašizmu, slobodi, miru, napretku i stabilnosti.

- To su naše najveće dragocenosti i  vrednosti koje su nas vodile i pomogle nam da izgradimo našu opštinu, i koje će nas voditi i budućnosti - rekao je Šušnica. -  Mi smo se krvavo borili za našu slobodu. I ne samo u Drugom svetkom ratu. Već i Prvom ratu, Balkanskim ratovima, i mnogim bitkama pre toga. Zato je sloboda za nas pojam od suštinske vrednosti. 

FOTO: opština Bačka Palanka

On je istakao i da je u 2024. godini realizovan veliki broj značajnih investicija na teritoriji cele opštine i podsetio na važne projekte koji su realizovani u poslednjih nekoliko godina. Govorio je i o novim projektima, koji će, kako je rekao, doprineti daljem razvoju svih naselja u opštini Bačka Palanka.

- Završili smo tri i izgradili dve nove školske sale. Otvorili smo sedam vrtića. Asfaltirali smo ulice, rekonstruisali sportske terene, puteve, škole, domove zdravlja, domove kulture, vodovodnu i kanalizacionu mrežu. U toku su radovi na završetku gasifikacije. Gradimo Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju. Rekonstruišemo i uređujemo centar grada. Jedan smo od lidera u Srbiji u obezbeđivanju kuća s okućnicom za mlade i mlade bračne parove. Nastavili smo da uspešno rešavamo stambeno pitanje izbeglih i raseljenih lica. A posebno je važno što ćemo uz podršku Vlade Srbije, izgraditi još jedan most između Bačke Palanke i Neština, i što će biti izgrađena nova brza saobraćajnica do Novog Sada. Ovi projekti će drastično unaprediti kvalitet života svih građana, ali i poboljšati naše komparativne prednosti za privlačenje investitora, otvaranje novih fabrika, i obezbeđivanje novih radnih mesta. Takođe, Vlada Srbije će obezbediti finansijsku podršku za završetak projektne dokumentacije za izgradnju regatne staze i staze za kajak i kanu na Tikvari. To će našim sportistima omogućiti da ostvaruju još bolje rezultate i da na najizuzetniji način promovišu našu opštinu i našu Srbiju - rekao je Šušnica.

FOTO: opština Bačka Palanka

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Milan Čavić, odbornici, članovi opštinskog veća, predstavnici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, gradova i opština u Vojvodini, i bratskih i prijateljskih gradova i opština.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SJAJNI DUŠAN TADIĆ: Majstorski se snašao i zabeležio gol za Fenerbahče (VIDEO)