ROMA VADI FLEKE IZ SERIJE A: Ludogorec dočekuje "vučicu" u Razgradu

M.T.

08. 09. 2022. u 10:18

Šampion Bugarske ubedljivom pobedom napravio uvertiru pred dolazak italijanskog tima.

РОМА ВАДИ ФЛЕКЕ ИЗ СЕРИЈЕ А: Лудогорец дочекује вучицу у Разграду

Foto: Profimedia

U Razgradu večeras od 18.45 Ludogorec će na stadionu ''Huvefarm Arena'' dočekati Romu u prvom kolu "C" grupe Lige Evrope. Bugarski tim dočekuje prošlosezonskog osvajača Lige konferencija, a prostora za greške ima vrlo malo pošto samo pobednici grupa imaju siguran prolaz u osminu finala, a pored Ludogoreca i Rome, tu su još španska Selta i finski HJK.

Sistem je takav da će drugoplasirani u grupama igrati plej-of protiv timova koji su ispali iz Lige šampiona, dok će trećeplasirani iz grupa Lige Evrope nastaviti takmičenje u Ligi konferencija.

Ludogorec koji je prošle sezone osvojio 11. put uzastopnu titulu u Bugarskoj postao je redovan učesnik evropskih klupskih takmičenja, ali mu ne ide protiv italijanskih timova pošto je u susretima protiv njih uspeo da ostvari samo jednu pobedu u šest susreta i čak četiri poraza.

Bugarski predstavnik je prethodne dve sezone takođe bio učesnik Lige Evrope pošto je bio neuspešan u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a isti put je prošao i ove sezone. U kvalifikacijama za elitno takmičenje nije Ludogorec mogao da preskoči Dinamo, da bi u na poslednjem stepeniku za ulazak u Ligu Evrope uz mnogo muke uspeo da izbaci Žalgiris.

U bugarskom šampionatu su trenutno drugi sa 19 bodova iz sedam odigranih kola, jednim manje u odnosu na vodeću CSKA 1948 Sofiju, ali i dve utakmice manje. U polednjem meču pred start Lige Evrope Ludogorec je savladao sa 6:0 Hebar.

Prošle sezone je Roma osvojila Ligu konferencija, a u Seriji A zauzela šesto mesto i zaslužila poziciju u Ligi Evrope, a nema sumnje da bi Žoze Morinjo vrlo rado ponovo prigrlio pehar koji je već osvajao sa Mančester junajtedom. "Vučica" je odlično startovala u Seriji A i bila neporažena posle četiri kola, ali je prethodnog vikenda imala veoma lošu uvertiru za meč protiv Ludogoreca pošto je poražena od Udinezea sa 4:0.

Roma će u Razgradu biti bez Tamija Abrahama koji se povredio protiv Udinezea i tako se pridružio već odsutnim Nikoli Zaniolu i Žoržinju Vajnaldumu. Za razliku od Morinja, trener Ludogoreca Ante Šimundža ima na raspolaganju kompletan tim. Ovo će biti prvi put da se Ludogorec i Roma sastaju u evropskim takmičenjima.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom