AŽAKSIO U SILNIM PROBLEMA: Nici je ova pobeda preko potrebna

M.T.

11. 09. 2022. u 10:32

DOMAĆIN na začelju tabele bez pobede.

АЖАКСИО У СИЛНИМ ПРОБЛЕМА: Ници је ова победа преко потребна

Foto: Profimedia

Početak sezone nije preterano dobar za današnje rivale, mada Korzikanci imaju znatno više razloga za brigu. Danas će Ažaksio od 15 časova u sedmom kolu francuskog šampionata dočekati Nicu na stadionu ''Fransoa Koti'' u meču koji počinje da spada u grupu onih presudnih makar kada je domaćin u pitanju.

Ažaksio se nalazi u prilično teškoj situaciji pošto posle šest odigranih kola i dalje nema pobedu na svom kontu. Korzikanci su pretrpeli pet poraza i uspeli da osvoje samo jedan bod pošto su odigrali nerešeno protiv Lensa. Međutim, od tada su vezali četiri poraza, poslednji minimalnim rezultatom u prethodnom kolu protiv Lorijena.

Ostrvljani će morati što pre da pokažu neku reakciju, možda već danas protiv Nice, kako ne bi posle samo jedne sezone ponovo igrali u drugoj ligi. Veliki problema im je ofanziva pošto su potigli tek tri gola u prethodnih šest kola pa stoga ne čudi što su trenutno poslednjeplasirani tim Lige 1.

Nica je tek za nijansu bolja od Ažaksioa. Tim sa Azurne obale uspeo je u pretprošlom kolu konačno da ostvari prvu pobedu u šampionatu i to protiv Lila u gostima, ali su već prethodnog vikenda ponovo poraženi minimaslnim rezultatom od Monaka. Uz dva remija i tri poraza, Nica trenutno ima skromnih pet poena iz šest kola i zauzima tek 16. mesto, što je poslednja pozicija koja garantuje opstanak u elitnom društvu.

Nica je u međuvremenu startovala i sa takmičenjem u Ligi konferecnija i u četvrtak je remizirala sa Kelnom 1:1, a nalazi se u grupi sa našim predstavnikom, Partizanom.

Oba tima su u veoma dobroj situaciji pošto imaju tek po neki izostanak zbog povreda. U tim Ažaksioa vraća se posle jednog meča suspenzije Roman Hamuma, dok će utakmicu protiv Nice preskočiti Mikael Bareto i Fernand Majembo. Trener Nioce Lusijen Favr na Kroziki neće moći da računa samo na Arona Remzija i Jusefa Atala zbog povreda.

Tradicija u međusobnim susretima ova dva tima u potpunosti je na strani Nice koja je trijumfovala u sedam od poslednjih 10 mečeva, dok je Ažaksio pobedio sam jednom i dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi