ZA SADA IDE BOLJE NEGO ŠTO SU OČEKIVALI: Frajburg cilja prvo mesto!

M.T.

11. 09. 2022. u 12:28

BORUSIJA je u prethodnom kolu doživela prvi poraz.

ЗА САДА ИДЕ БОЉЕ НЕГО ШТО СУ ОЧЕКИВАЛИ: Фрајбург циља прво место!

Foto: Profimedia

Frajburg za sada gura odlično u Bundesligi, a danas će od 17.30 u šestom kolu šampionata protiv Borusije Menhengladbah na svom ''Evropa Park'' stadionu pokušati da zadrži prvo mesto na tabeli.

Frajburg je prošle sezone zauzeo šesto mesto u Bundesligi što mu je donelo i izlazak na evropsku scenu, a ove sezona bi kako stvari trenutno stoje za tim trenera Kristijana Štrejha mogla da bude još bolja. Frajburg posle pet odigranih kola ima četiri pobede i jedan poraz i deli prvu poziciju u Bundesligi sa 12 osvojenih poena, koliko imaju i Bajern Minhen, Hofenhajm i Borusija Dortmund, jedini tim koji je uspeo da Frajburgu do sada nanese poraz. 

Protekle nedelje je Frajburg dobro startovao i u Ligi Evrope pošto je savladao Karabag sa 2:1 veoma otvorenom meču i zaista se može reći da za sada Štrejhovoj ekipi sve polazi od ruke, a u seriji su od tri uzastopne pobede u Bundesligi posle poraza od Dortmunda.

Borusija iz Menhengladbaha takođe imala veoma dobar početak sezone pošto je u prva četiri kola ostvarila po dve pobede i dva remija uspevši da osvoji bod protiv Bajerna iz Minhena. Međutim u prethodnom kolu je četa Danijela Farkea pretrpela prvi poraz u sezoni i to pomalo iznenađujući od Majnca.

Posle neuspeha u duelu protiv Majnca, Borusija iz Menehngladbaha se sada nalazi na osmom mestu u šampionatu sa osam osvojenih bodova, samo četiri manje od Frajbruga.

Štrejh ima par problema po pitanju sastava tima pošto će odsustovati zbog povreda Rolan Salai, Manuel Gulde, Kevin Šade i duže povređeni Lukas Holer, dok zbog suspenzije nema Kimberlija Ezekvema. U Galdabahu neće biti Koa Itakure zbog crvenog kartona, dok su povređeni Štefan Lajner, Niko Elvedi i Alasane Plea.

U međusobnim susretima prednost je blago na strani Frajburga koji je od poslednjih osam mečeva pobedio na tri, Menhengladbah je slavio dva puta i tri utakmice su završene nerešeno. Prošle sezone je Frajbrug u gostima slavio sa čak 6:0, da bi pred svojim navijačima odigrao 3:3 protiv Borusije, a mnogo golova je skoro pa redovna pojava u mečevima ovih ekipa.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi