"LAVOVI" DOČEKUJU NEPORAŽENI TOTENHEM: Mogu li "pevci" da nastave sjajnu seriju?

M.T.

13. 09. 2022. u 09:24

"PEVCI" odmorni stižu u Lisabon.

ЛАВОВИ ДОЧЕКУЈУ НЕПОРАЖЕНИ ТОТЕНХЕМ: Могу ли певци да наставе сјајну серију?

FOTO: AP/Tanjug

Sporting i Totenhem ostvarili su pobede u prvom kolu Lige šampiona protiv Ajntrahta i Marselja, a večeras od 18.45 odigraće međusobni duel na stadionu ''Žoze Alvalade'' u Lisabonu u drugom kolu grupe "D".

Prošle srede Sporting je gostovao Ajntrahtu u Frankfurtu i ostvario vrlo uverljivu pobedu sa 3:0, pa je tako započeo seriju trijumfa u svim takmičenjima koja je usledila posle dva uzastopna poraza u šampionatu Portugala od Porta i Šaveša. Ekipa trenera Rubena Amorima je pred punom ''Dojče Bank Arenom'' u potpunosti kontrolisala meč, pa Ajntrahtu prvi meč u Ligi šampiona u istoriji kluba neće baš ostati u lepom sećanju.

Potvrdu dobre forme u kojoj se nalaze, "lavovi" su pokazali i prethodnog vikenda pošto su portugalskom šampionatu ubedljivo sa 4:0 savladali Portimonense i sada se nalaze na sedmom mestu tabele sa 10 osvojenih bodova, osam manje od vodećeg Porta.

Totenhem je pred svojim navijačima na startu Lige šampiona savladao Marselj sa 2:0, mada je otpor francuskog kluba slomio tek u drugom poluvremenu kada je imao igrača više pošto je dva gola u razmaku od pet minuta postigao Rišarlison. To je Totenhemu bio sedmi uzastopni meč bez poraza, a "pevci" ne znaju za neuspeh od starta sezone pošto su ostvarili pet pobeda i dva remija.

Imao je tim menadžera Antonija Kontea sasvim neplanirano i nedelju dana odmora od prethodnog meča u Ligi šampiona pošto su svi mečevi Premijer lige proteklog vikenda pomereni zbog smrti kraljice Elizabete II, između ostalog i Totenhemov derbi u Mančesteru protiv Sitija, pa su igrači mogli da se dobro pripreme za ono što ih očekuje u Lisabonu.

Sportingove pobede protiv Ajntrahta i Portimonensea su ipak skupo plaćene pošto Amorim zbog povreda na tim mečevima neće moći da računa na Džeremaju Sent Justu i Luisa Neta koji su se pridružili odranije odsutnim Hovaneu Kabrali i Danijelu Braganci.

Konte skoro i da nema nikakav problem oko sastava pošto će u Lisabonu nedostajati samo Lukas Moura.

Ova dva tima su do sada odigrala samo jedan prijateljski meč i to pre 12 godina, a rezultat je tada bio 2:2.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi