BRAGA MELJE I NEMA NAMERU DA STANE: "Nadbiskupi" su u fenomenalnoj formi

Novosti online

15. 09. 2022. u 11:17

NEMA sumnje da će veliki faktor na "kamenolomu" imati fizička sprema igrača.

БРАГА МЕЉЕ И НЕМА НАМЕРУ ДА СТАНЕ: Надбискупи су у феноменалној форми

Foto: Profimedia

Ekipa Brage prosto melje rivale na startu sezone. Popularni "nadbiskupi" su nakon uvodnog remija u portugalskoj Primeiri ostvarili pet uzastopnih pobeda i sa 16 bodova se nalaze na drugoj poziciji, odmah iza slavne Benfike. Klub sa "kamenoloma" svoju formu potvrdio je i rutinskim trijumfom nad Malmeom (2:0) u Švedskoj na premijeri u Ligi Evrope, a sada će imati ispred sebe znatno teži zadatak - Union Berlin.

Braga je minulog vikenda savladala Rio Ave sa 3:2. Pogledom na rezultat stiče se utisak da su se izabranici Artura Žorža mučili na gostovanju, ipak nije bilo tako. Mutasim Al Musrati, Juri Medeiroš i Rikardo Orta pogađali su i uveli meč u miran finiš. Rio Ave je preko Emanuela Boatenga i Aziza stigao do 3:2 na pet minuta pre kraja, ali "benzina" za nešto više nije bilo.

Iznenađujuće, Union iz Berlina se nalazi na prvom mestu Bundeslige. "Gvozdeni" su nakon poraza od Sen Žiloaza (0:1) na evrosceni uspeli da se izdignu i minimalnim rezultatom savladaju Keln na gostovanju.

Pre tri i po godine, u maju 2019. godine, ovaj mali nemački klub borio se sa velikim Hamburgerom za ulazak u Bundesligu. Nekadašnji prvak Evrope je i dalje u Cvajti, a četa Ursa Fišera ne samo da uspešno igra u eliti, nego je nakon trijumfa nad "jarčevima" jedina uz Bajern bez poraza i lider na tabeli. Pritom, po drugi put uzastopno igra u Evropi.

Dominantni su gosti bili u uvodnih pola sata, poveli su autogolom Tima Hebersa u 3. minutu, imali priliku da reše utakmicu još kojim golom, međutim, povratnik posle povrede Žordan Sibačo loše je izveo najstrožu kaznu u 10. minutu.

Imao je Union još nekoliko veoma dobrih prilika, početkom drugog dela i stativu, ali nije mogao da drugog pogotka koji bi definitivno slomio bledi Keln. Kako je vreme prolazilo tempo je postajao sve slabiji. I jedna i druga ekipa igrala su proteklog četvrtak Evropu i to se jasno osetilo na energetskom planu.

Obe ekipe su imale naporne mečeve u domaćem šampionatu. Nema sumnje da će veliki faktor na "kamenolomu" imati fizička sprema igrača, a ko bude bio u boljem stanju imaće ogromne šanse da stigne do pozitivnog rezultata.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid