OKRŠAJ ZVEZDINIH RIVALA: Borba za drugu pobedu u Kneževini

V.D.

15. 09. 2022. u 11:40

VEČERAS od 18.45 na stadionu "Luis II" sastaju se Monako i Ferencvaroš

ОКРШАЈ ЗВЕЗДИНИХ РИВАЛА: Борба за другу победу у Кнежевини

FOTO: M. Vukadinović

Fudbaleri Monaka nisu na najbolji moguću način započeli sezonu u Ligi 1, međutim, kako vreme protiče tako i klub iz kneževine pruža sve bolje partije. U poslednja dva kola su zabeležili dve pobede na gostovanju Nici (1:0) i za vikend kod kuće protiv Liona sa 2:1.

Trenutno se nalaze na sedmoj poziciji nakon sedam odigranih kola sa osvojenih 11 bodova i gol-razlikom 10:12, a vodeći PSŽ i Marselj im beže osam bodova.

Izabranici trenera Klemana slavili su protiv Crvene zvezde u prvom kolu Liga Evrope minimalnim rezultatom. Jedini strelac na tom meču u kome Monako nije bio nadmoćan rival bio je švajcarski reprezentativac Bril Embolo. Imao je srpski šampion nekoliko dobrih prilika na tom meču, a čak je bila i jedna sporna situacija u kojoj nemački sudija Osmers nije hteo da iskoristi mogućnost gledanja VAR tehnologije.

Eventualnim trijumfom na svom terenu protiv mađarskog šampiona "kneževi" bi došli nadomak plasmana u nokaut fazu i to nakon samo dva kola.

Mađarski šampion nastavlja da dominira u domaćem prvenstvu. Oni se nalaze na sigurnoj prvoj poziciji sa 18 bodova. Nakon šest odigranih kola imaju isto toliko pobeda uz sjajnu gol-razliku 18:1.

Ekipa sjajnog ruskog stručnjaka Stanislava Čerčesova je napravila mali podvig u prvom kolu Lige Evrope, pošto je na svom terenu sa igračem manje savladala blago favorizovani Trabzon.

Duel na "Grupama areni" u Mađarskoj prestonici je završen rezultatom 3:2, a podatak za svaku pohvalu je da je mađarski šampion uspeo da postigne čak dva gola sa igračem manje jer je u 16. minutu nakon divljačkog starta isključen defanzivac domaćih Eldar Ćivić.

Postigao je u 87. minutu izjednačujući gol za Trabzon najskuplji igrač turskog tima Jazici, ali je nakon VAR-a dosuđen ofsajd i gol je poništen pa je Ferencvaroš upisao prva tri boda u novoj sezoni Lige Evrope.

Ova dva rivala se nikada do sada nisu sastajala u svojoj istoriji, a mi verujemo da će tri boda ipak ostati u kneževini s obzirom na to da je Monako značajno podigao formu u odnosu na početak sezone.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,1)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?