IMA LI ŠERIF ZNANJA DA ZAUSTAVI JUNAJTED? "Crveni đavoli" vade fleke poraza od Sosijedada

M.T.

15. 09. 2022. u 08:11

DOMAĆIN je u seriji odličnih rezultata.

ИМА ЛИ ШЕРИФ ЗНАЊА ДА ЗАУСТАВИ ЈУНАЈТЕД? Црвени ђаволи ваде флеке пораза од Сосиједада

FOTO: EPA

Moldavski Šerif danas će od 18.45 na svom stadionu u Tiraspolju dočekati Mančester junajted u drugom kolu grupe "E" Lige Evrope, a dva tima su na različite načine počeli evropsku sezonu u grupnom takmičenju dok će danas odigrati prvi međusobni meč u evropskim takmičenjima.

Šerif je grupnu fazu Lige Evrope obezbedio posle mnogo muke pošto je u plej-ofu uspeo da u dvomeču savlada Pjunik iz Jermenije tek posle izvođenja jedanaesteraca jer su oba meča završena 0:0. Međutim, tim trenera Stjepana Tomasa se možda pomučio na poslednjem stepeniku za ulazak u takmičenje, ali je u Ligi Evrope odlično startovao pošto je u prvom kolu na Kipru savladao Omoniju sa 3:0 i tim trijumfom došao do prvog mesta na tabeli grupe "E".

Moldavski šampion se nalazi u odličnoj formi pošto je poslednji poraz doživeo pre dva meseca kada je Viktorija Plzen uspela da ga eliminiše u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Od tada, Šerif je odigrao osam mečeva bez poraza, a ostvario je šest pobeda od čega je Pjunik poražen posle penala. Prethodnog vikenda Šerif je rutinski savladao Milsami u šampiontu Moldavije.

Mančester junajted je uspeo posle lošeg starta sezone i dva zuzastopna poraza da se podigne i ostvari četiri pobede u nizu, od čega su dve došle protiv Liverpula i Arsenala. Taman kada su se "Crveni đavoli" zaleteli, došao je hladan tuš u prvom kolu Lige Evrope pošto je Real Sosijedad na "Old trafordu" ostvario minimalnu pobedu.

To je bio i poslednji meč za Mančester jer su utakmice predviđene u Premijer ligi za vikend otkazan zbog smrti kraljice Elizabete II, što je Eriku ten Hagu dalo dovoljno vremena da pripremi tim za gostovanje u Moldaviji.

Šerif nema skoro nikakvih problema sa povređenim igračima pošto će odsustvovati samo golman Dumitru Celadnik zbog korona virusa. Situacija je mnogo ozbiljnija u Junajtedu pošto protiv Šerifa neće biti Brendona Vilijamsa, Fakunda Pelistrija, Entoni Marsijala, Donija van de Beka, Arona Van-Bisake, Martina Dubravke i Markusa Rašforda, dok je upitan i Luk Šo.

Verujemo da će Ten Hagov tim pokazati da je kvalitetniji i slaviti na gostovanju ekipi koja je prošle godine srušila Crvenu zvezdu, Dinamo Zagreb, Šahtjor i Real Madrid.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)