VELIKANI GAZE KA ELITI! Okršaj posrnulih četvorostrukih šampiona

V.D.

21. 09. 2022. u 14:09 >> 14:09

U noći između srede i četvrtka očekuje nas jako zanimljiv derbi meč 31. kola brazilske Serije B

ВЕЛИКАНИ ГАЗЕ КА ЕЛИТИ! Окршај посрнулих четвороструких шампиона

Foto: Profimedia

Ove sezone se u Seriji B takmiče tri velikana brazilskog fudbala koji se nadaju povratku u elitu, a kako stvari trenutno stoje na dobrom su putu da ostvare svoje ciljeve.

U noći između srede i četvrtka od 2 časa na "Mineirao" stadionu u Belo Horizonteu u jednom od tri velika derbija drugog ranga brazilskog fudbala lider Kruzeiro će dočekati Vasko.

Ekipa iz Belo Horizontea, koja je u većinskom vlasništvu čuvenog "Zube" Ronalda, igra sjajno ove sezone i sva je prilika da ćemo ih nakon tri sezone ponovo gledati u elitnom rangu. Navijači popularnih "lisica" sa tugom se sećaju 8. decembra kada su na istom ovom stadionu poraženi od Palmeirasa sa 2:0 i kada su prvi put u svojoj istoriji ispali iz najvišeg ranga.

Puleni trenera Paula Pecolana se nalaze na ubedljivoj prvoj poziciji nakon 30 odigranih mečeva. Za sada su upisali 65 bodova uz gol-razliku 41:16 i drugoplasiranom Gremiju beže čak 12 bodova uz meč manje koji će odigrati večeras.

Domaćin je svoj poslednji poraz u šampionatu doživeo još početkom jula kada su u gostima poraženi od Guarania minimalnim rezultatom.

Sa druge strane, njihov večerašnji rival Vasko koji je pre dve sezone ispao iz elite ne može se pohvaliti sjajnom formom u poslednje vreme iako se nalazi na četvrtoj poziciji u ligi sa 48 osvojenih bodova iz 30 utakmica. Trenutno se nalaze na poziciji koja vodi u elitni rang, ali ukoliko ne poprave formu u narednom periodu, biće u problemu jer petoplasirana Londrina zaostaje samo tri boda za ekipom iz Rio de Žaneira.

Naime, "Veliki Vasko", kako ga u Brazilu popularno zovu, na poslednjih osam mečeva u prvenstvu zabeležio je čak pet poraza i tri pobede, tako da ukoliko žele povratak u elitu, moraće da se stabiliziju u preostalih osam mečeva i krenu da osvajaju više bodova.

U prvom ovosezonskom meču koji je odigran u Riu slavio je Vasko minimalnim rezultatom. Što se tradicije tiče, ove dve ekipe su uvek igrale jako uzbudljive mečeve i na poslednjih pet videli smo po dve pobede na obe strane i jedan remi.

Trener domaćih nema većih problema sa sastavom za večeras s obzirom na to da će odsutni biti samo već dugo povređeni igrači kao što su treći golman mladi Gabriel Brazao, iskusni veznjak Žoao Paulo i napadač Vaguininjo.

Trener gostiju čuveni Žoržinjo koji je nekada kao igrač nastupao za Bajer Leverkuzen i Bajern Minhen večeras na raspologanju neće imati desnog beka Gabriela Diaza koji je propustio poslednjih osam mečeva zbog povrede, tako da manje-više u kompletnom sastavu stiže sa svojom ekipom na najteže gostovanje u sezoni.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,40)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 2,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom