BELGIJA MORA DA ODRŽI KORAK SA HOLANDIJOM: Pobeda protiv Velsa je pod moranje

M.T.

22. 09. 2022. u 10:37

TRIJUMF je neophodan "Crvenim đavolima".

БЕЛГИЈА МОРА ДА ОДРЖИ КОРАК СА ХОЛАНДИЈОМ: Победа против Велса је под морање

FOTO: Tanjug

Reprezentacija Belgije večeras će od 20.45 dočekati selekciju Velsa u okviru petog kola grupe "4" divizije "A" Lige nacija na stadionu ''Kralj Bodui'' u Briselu. "Crvenim đavolima" pobeda je neophodna kako bi održali korak sa Holanđanima.

Belgijanci su ovogodišnju Ligu nacija počeli porazom od Holandije od 4:1, jedinim do sada, ali dovoljnim da im konstantno gledaju u leđa tokom takmičenja. Ekipa seletora Roberta Martineza je tako od prvog kola pod konstantnim pritiskom da održi korak sa Holandijom i za sada je bila uspešna u tome pošto je posle startnog neuspeha dva puta savladala Poljsku i remizirala sa Velsom u prvom meču odigranom na Ostrvu. Ipak, "Crveni đavoli" nisu imali sreće da se makar približe Holandiji koja je takođe jednom remizirala, ali u istom kolu kada i Belgija pa je rastojanje i dalje tri boda. Belgijancima je poraz od Holanđana u prvom kolu i jedini u poslednjih osam mečeva.

Pobeda protiv Velsa je naročito važna Belgiji jer bi u tom slučaju u poslednjem kolu protiv Holandije bilo rešavano pitanje plasmana u plej-of. U suprotnom, ako Belgija kiksne protiv Velsa, Holandija će takođe večeras imati priliku da odmah overi prolazak u plej-of remijem sa Poljskom ili pobedom. Zbog toga za Belgiju u obzir doalzi samo pobeda kao konačan ishod.

Vels je sa selektorom Robertom Pejdžom uspeo da dođe do određenih visina plasmanom u diviziju "A" Lige nacija, ali se istovremeno susreo i sa mnogo jačom konkurnecijom što se vrlo brzo preslikalo i na rezultate. "Zmajevi" su tako ostvrili samo dve pobede u poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima.

Te pobede je Vels ostvario protiv Austrije i Ukrajine u kvalifikacijama i baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, ali su "Zmajevi" u Ligi nacija od potencijalnih 12 bodova kroz mečeve protiv Holandije, Belgija i Poljske osvojili samo jedan posle remija protiv Belgije.

Pedro Martinez ima na raspolaganju sve igrače i neće imati nikakvih teškoća oko sastava tima, pa se očekuje da Belgija sa najboljih 11 istrči na teren u Briselu. Na drugoj strani Pejdž ima na raspolaganju Gereta Bejla, ali će Vels biti bez Džoa Alena i Arona Remzija. Ipak, sve i da Vels nema nijedan kadrovski problem, Belgija bi svakako bila u Briselu izraziti favorit iako je u poslednjih pet međusobnih duela samo jednom pobedila Vels koji je slavio dva puta, a dva meča su završena nerešeno.

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid