DOMINACIJA "C" DIVIZIJOM: Turskoj fali bod za plasman u viši rang i baraž za Evropsko prvenstvo

Novosti online

22. 09. 2022. u 08:16

SELEKCIJA za Bosfora i dalje nije primila gol.

ДОМИНАЦИЈА Ц ДИВИЗИЈОМ: Турској фали бод за пласман у виши ранг и бараж за Европско првенство

FOTO: Tanjug

Da UEFA nije osnovala Ligu nacija, teško da bismo ikada bili u prilici da napišemo da je meč između Luksemburga i Turske derbi. Međutim, zaista jeste, barem kada je u pitanju treći nivo najmlađeg takmičenja reprezentacija na Starom kontinentu. Susret koji je na programu večeras od 20.45 časova na stadionu "Fatih Terim" mogao bi da odluči pobednika grupe 1 "C" divizije.

Posle četiri kola ove dve selekcije se nalaze na prvom, odnosno drugom mestu, jedino će pobednik grupe obezbediti plasman u viši rang i baraž za Evropsko prvenstvo, a tome su bliži Turci. Selekcija sa Bosfora ima maksimalnih 12 bodova uz gol-razliku 14:0, dok je Luksemburg osvojio 7.

Za Tursku je je ovakav ishod očekivan. Posle neuspešnog baraža za Mundijal u Kataru, gde je poslednja prepreka u vidu Portugalije bila neprelazna, izabranici Stefana Kunca su se brzo regrupisali. Na otvaranju Lige nacija su pobedili Farska Ostrva sa 4:0, a potom su razbili u Vilnjusu Litvaniju sa 6:0 i 2:0, dok je i Luksembrug pao rezultatom 2:0. Kada pogledamo formu, Turska je favorit, ne samo večeras, već i generalno za ekspresni povratak u B diviziju, iz koje ju je eliminisala Srbija pre godinu i po dana.

Rezultati Luksemburga su sa druge strane za svaku pohvalu. Rival "orlova" u minulim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo je na početku Lige nacija razmišljao samo o opstanku, a deluje da ga je već ostvario.

Međutim, Luksemburg je iz prethodna dva meča uspeo da osvoji samo bod. Prvo je usledio već pomenuti poraz od Turske, a onda je usledilo iznenađenje, Farani su odoleli - 2:2. Luksemburg je vodio 2:0 golovima Rodrigesa i Barerira, ali je usledio neshvatljiv pad u igri. Farska Ostrva su preko dvostrukog strelca Jonasa Bjartalida stigla do remija. 

Mimo duela u grupi, Luksemburg i Turska sastali su se u prijateljskom meču 2015. godine. Tada su Turci slavili sa 2:1, pogotkom Hakana Čalhanoglua u 87. minutu. Vezista Intera zbog povrede nije u konkurenciji za večerašnji susret. 

Turska je večeras favorit i tu dilema nema, čak bi i remijem obezbedili plasman u "B" diviziju.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

SUTRA JE TOMINDAN: Mnoge kuće slave slavu, a jedno važno verovanje svi treba da ispoštuju