LUDNICA U GRUPI "D": Ajntraht sa dna pobedom protiv Marselja može do drugog mesta

M.T.

26. 10. 2022. u 11:24

ČETIRI tima u tri boda razlike.

ЛУДНИЦА У ГРУПИ Д: Ајнтрахт са дна победом против Марсеља може до другог места

Profimedia

Možda je Ajntraht trenutno na poslednjem mestu u grupi "D", ali daleko od toga da je bilo šta izgubljeno za tim iz Frankfurta koji večeras od 21 čas dočekuje pred svojim navijačima na ''Dojče Bank Parku'' Marselj u petom kolu i trijumfom bi mogao da se popne sve do druge pozicije na tabeli.

Ajntraht drži fenjer u grupi zahvaljujući porazu u prethodnom kolu od Totenhema u Londonu sa 3:2 i trenutno ima četiri osvojena boda. Ekipa trenera Olivera Glasnera je porazom od Sportinga i počela sezonu u Ligi šampiona, da bi pobedom protiv Marselja i remijem u prvom meču protiv Totenhema sakupila trenutna četiri boda koja ima na svom kontu.

Plasman Ajntrahta u osminu finala Lige šampiona se neće dovoditi u pitanje ukoliko nemački tim ostvari pobede večeras i u poslednjem kolu, a čak i sa četiri osvojena boda bi tim iz Frankfurta mogao do nokaut faze, mada bi u tom slučaju dosta zavisilo i od rezultata koje ostvari Totenhem, a koji je bolji u međusobnom skoru od Ajntrahta. Ipak, Glasnerov tim napravio je sjajnu uvertiru za meč protiv Marselja pošto je od poraza protiv Totenhema ostvario tri pobede u nizu u Bundesligi i nemačkom kupu.

Forma Marselja je sušta suprotnost u odnosu na Ajntraht. Francuski klub je u Ligi 1 doživeo tri uzastopna poraza i pao na peto mesto na tabeli, a između toga se uglavilo slavlje protiv Sportinga u Ligi šampiona. Međutim, tim Igora Tudora je definitivno u krizi, iako rezultati u Ligi šampiona izgledaju mnogo bolji.

Marselj je elitno takmičenje otvorio sa dva uzastopna poraza od Totenhema i Ajntrahta, ali su dve uzastopne pobede protiv Sportinga iz Lisabona dovele francuski tim do drugog mesta na tabeli i šest osvojenih bodova, jednog manje u odnosu na vodeći Totenhem. Iako u naredna dva kola ima dosta posla za Marselj, francuski tim bi već večeras mogao da osigura plasman u osminu finala ukoliko pobedi Ajntraht, a Totenhem savlada Sporting, jer Marselj ima bolji međusobni skor u odnosu na portugalskog predstavnika.

Oba trenera imaju na raspolaganju gotovo kompletan tim, mada Ajntraht ima nekoliko problema jer će izostati Tuta zbog crvenog kartona protiv Totenhema, dok su Ansgar Knauf i Makoto Hasebe povređeni. Što se tiče Marselja, mogao bi da nedostaje samo Erik Baili, dok su svi ostali na raspolaganju Tudoru.

Ajntraht je odigrao tri meča protiv Marselja i trenutno ima savršen učinak pošto je sva tri puta upisao trijumf, dok francuski tim još uvek čeka priliku za slavlje.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom